Pereiti į pagrindinį turinį

JAV žiniasklaidos strėlės – eitynėse nedalyvavusiam B. Obamai

2015-01-12 13:22 diena.lt inf.
AFP nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį tapo kai kurių Amerikos žiniasklaidos leidinių griežtos kritikos taikiniu dėl to, kad nedalyvavo Paryžiuje vykusiame didžiuliame mitinge, kuriame buvo reiškiamas solidarumas po praeitą savaitę Prancūziją supurčiusių kruvinų islamistų atakų.

„Jūs nuvylėte pasaulį“, – savo pirmajame puslapyje kaltino Niujorko dienraštis „Daily News“.

Daug pasaulio lyderių sekmadienį susirinko Paryžiuje ir vedė eitynes, reikšdami palaikymą per tris dienas įvykdytų kelių islamistų atakų, iš kurių kruviniausia buvo 12 žmonių gyvybių pareikalavęs išpuolis prieš satyrinį savaitraštį „Charlie Hebdo“, aukoms.

Tačiau B.Obamos nebuvo tarp lyderių, kurie ėjo susikibę rankomis eitynių Paryžiuje priešakyje – Vašingtonas delegavo tik savo ambasadorę Prancūzijoje Jane Hartley (Džein Hartli).

„Būdamas amerikietis, norėčiau, kad mums būtų geriau atstovauta toje gražioje procesijoje“, – sakė per tą demonstraciją sakė naujienų televizijos CNN reporteris Jake'as Tapperis (Džeikas Taperis).

JAV generalinis prokuroras Ericas Holderis (Erikas Holderis) tuo metu buvo Paryžiuje, bet nėjo kartu su pasaulio lyderiais, o JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) tuo metu viešėjo Indijoje.

B.Obama ir viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) tuo metu nebuvo suplanavę dalyvauti jokiuose viešuose renginiuose.

Politikos apžvalgų žurnalas „Politico“ atkreipė į tai dėmesį savo straipsnyje „Baracko Obamos prancūziškas atsibučiavimas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų