Pereiti į pagrindinį turinį

Jeruzalę paralyžiavo „istorinis“ snygis

2013-12-13 09:33
Snygis Jeruzalėje

Ant kalvų išsidėstęs Jeruzalės miestas penktadienį buvo paralyžiuotas „istorinio“ snygio, o meras kreipėsi į armiją, ragindamas padėti įstrigusiems vairuotojams.

„Kovojame su reto smarkumo audra“, – sakoma mero Niro Barkato pranešime, kuris buvo paskelbtas, kai sniego dangos storis Šventajame mieste pasiekė apie 37 centimetrus, o kai kuriuose priemiesčiuose buvo suneštos daug gilesnės pusnys.

Vienas meteorologas per Izraelio visuomeninio radijo transliaciją šią pūgą vadino istorine.

Izraelio pareigūnai informavo, kad nuo ketvirtadienio prisnigo bent 50 centimetrų, o sinoptikai prognozuoja, jog snygis tęsis beveik visą penktadienį.

„Per 54 savo gyvenimo metus neprisimenu tokio reginio – tokio (sniego) kiekio neprisimenu“, – pažymėjo N.Barkatas.

Penktadienį temperatūra Jeruzalėje turėtų iki 2 laipsnių Celsijaus, o naktį – nukristi žemiau nulio. Tikėtina, kad snygis, prasidėjęs ketvirtadienį, tęsis šeštadienį.

Mokyklos buvo uždarytos antrą dieną iš eilės, o daugelis gyventojų, iš pažiūros, vadovavosi patarimu likti namuose.

Jeruzalės savivaldybė pranešė, kad 540 vairuotojų, kurių automobiliai liko įstrigę sniege, buvo suteiktas prieglobstis Tarptautiniame konferencijų centre.

Pagrindiniai keliai, vedantys į Šventąjį miestą, esantį maždaug 795 metrų aukštyje virš jūros lygio, buvo uždaryti, o policija kreipėsi į privačių automobilių vairuotojus niekur nevažiuoti. Daugelis miesto gatvių irgi buvo neišvažiuojamos.

„Tik kai pūga aprims, galėsime pradėti valyti plentus, – sakė N.Barkatas. – Šiuo metu naudojame visas priemones, kad išgelbėtume tuos, kuriuos užklupo audra.“

Dienraštis „Jerusalem Post“ pranešė, kad Jeruzalės policija iki penktadienio buvo iškviesta į pagalbą maždaug 1 400 žmonių mieste ir į jį vedančiuose keliuose.

Palestiniečių miestus Ramalą ir Betliejų, esančius netoli Jeruzalės, taip pat užklojo storas sniego sluoksnis, o kai kuriose žemumose kilo potvyniai dėl smarkių liūčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų