Pereiti į pagrindinį turinį

JK dėl Ukrainos paskelbė sankcijų 386 Rusijos įstatymų leidėjams

2022-03-11 15:37 diena.lt inf.

Jungtinės Karalystės (JK) valdžia penktadienį paskelbė naujų sankcijų Maskvai, kurios yra skirtos 386-iems Rusijos parlamento nariams, palaikiusiems prezidento Vladimiro Putino invaziją į Ukrainą.

Scanpix nuotr.

Pagal naująsias sankcijas, Rusijos Dūmos nariams uždrausta atvykti į Didžiąją Britaniją ir naudotis bet kokiu Jungtinėje Karalystėje jų turimu turtu.

Sankcijos įstatymų leidėjams buvo įvestos po to, kai vasarį jie balsavo už separatistinių Luhansko ir Donecko respublikų rytų Ukrainoje pripažinimą, taip suteikdami pretekstą karui, pranešė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija.

„Taikome sankcijas tiems, kas prisidėjo prie neteisėtos V. Putino invazijos į Ukrainą, ir tiems, kas remia šį barbarišką karą, – pareiškė Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss (Liz Tras). – Mes nemažinsime spaudimo ir toliau sankcijomis dar smarkiau suksime Rusijos ekonomikos varžtus.“

Ketvirtadienį britų valdžia įšaldė „Chelsea“ futbolo klubo ruso savininko Romano Abramovičiaus turtą. Jis yra kone žinomiausias rusų oligarchas, kuriam šiuo metu taiko sankcijas Vakarų šalys.

55 metų R. Abramovičius yra vienas iš septynių oligarchų, kuriems dėl invazijos Didžioji Britanija nustatė naujų apribojimų. Tarp jų pateko ir buvęs jo verslo partneris Olegas Deripaska.

Be to, Rusijos laivams ir orlaiviams šiuo metu uždrausta patekti į Jungtinę Karalystę.

Daugiau naujienų