Pereiti į pagrindinį turinį

JT vadovas ragina nedelsiant nutraukti ugnį Gazos Ruože

2023-11-06 22:31 diena.lt inf.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Gutteresas (Antoniju Guterišas) pirmadienį paragino nedelsiant nutraukti ugnį Gazos Ruože, kuriame Izraelis, atsakydamas į „Hamas“ išpuolį spalio 7 dieną, pradėjo bombardavimo kampaniją, ir perspėjo, kad ši teritorija tampa vaikų kapinėmis.

 Antonio Gutteresas
Antonio Gutteresas / AFP nuotr.

„Dėl besitęsiančios katastrofos humanitarinių paliaubų poreikis sulig kiekviena valanda tampa vis aktualesnis“, – sakė jis žurnalistams JT būstinėje.

„Konflikto šalims ir tarptautinei bendruomenei tenka neatidėliotina ir esminė atsakomybė nutraukti šią nežmonišką kolektyvinę kančią ir smarkiai išplėsti humanitarinę pagalbą Gazos Ruožui“, – teigė jis.

„Košmaras Gazos Ruože yra daugiau nei humanitarinė krizė. Tai žmonijos krizė“, – pridūrė jis.

Izraelio pareigūnai teigia, kad nuo spalio 7 dieną įvykdyto išpuolio, per kurį „Hamas“ paėmė įkaitais daugiau kaip 240 žmonių, Izraelyje žuvo daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pirmadienį pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo 10 022 žmonės, daugiausiai civiliai gyventojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų