Pereiti į pagrindinį turinį

K. Harris teigia tapusi užsienio programišių taikiniu

2024-08-14 10:31 diena.lt inf.

Demokratų kandidatės į JAV prezidentus Kamalos Harris rinkimų kampanija antradienį pranešė, kad tapo užsienio programišių taikiniu.

Kamala Harris
Kamala Harris / Scanpix nuotr.

Ši žinia pasirodė praėjus kelioms dienoms po to, kai varžovo Donaldo Trumpo rinkimų kampanija užsiminė, jog į ją įsilaužė Iranas.

„Liepos mėnesį FTB (Federalinis tyrimų biuras) informavo rinkimų kampanijos teisinę ir saugumo komandas, kad mes tapome užsienio veikėjų įtakos darymo operacijos taikiniu“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė vienas K. Harris rinkimų kampanijos pareigūnas.

„Mes taikome stiprias kibernetinio saugumo priemones ir neturime duomenų apie kokius nors mūsų sistemų saugumo pažeidimus“, – pridūrė jis.

Rinkimų kampanija nenurodė, kuri užsienio valstybė galėtų būti už tai atsakinga, tačiau pažymėjo, kad ir toliau palaiko ryšį su teisėsaugos agentūromis.

JAV Valstybės departamentas pirmadienį įspėjo Iraną apie padarinius dėl kišimosi į rinkimus, kai prieš tai D. Trumpo rinkimų kampanija paskelbė, kad į ją buvo įsilaužta.

D. Trumpo kampanija šeštadienį užsiminė, kad Iranas yra atsakingas už pažeidimą, kurio metu žurnalistams buvo išsiųsti dokumentai, įskaitant tyrimą, panaudotą vertinant kandidatą į viceprezidentus J. D. Vance‘ą. Ji perspėjo žiniasklaidos priemones dėl šių dokumentų perpublikavimo, sakydama, kad tai būtų palanku Amerikos priešams.

Tai kitoks tonas nei 2016 metais, kai D. Trumpas spaudos konferencijoje pareiškė besitikintis, kad Rusija „atras“ Hillary Clinton elektroninius laiškus. Šios pastabos buvo plačiai vertinamos kaip paskata rengti tolesnius įsilaužimus, nukreiptus prieš jo varžovę rinkimuose.

JAV žvalgyba priėjo prie išvados, kad Rusija kišosi į 2016 metų rinkimus, norėdama paremti D. Trumpą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų