Pereiti į pagrindinį turinį

Kas gaus šešerius metus?

Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo siūlymą stiprinti valdžios struktūrą analitikai vertina kaip ruošiamą dirvą Vladimiro Putino grįžimui į valdžią.

Pailginus prezidento kadenciją nuo ketverių iki šešerių metų, ši Konstitucijos pataisa negaliotų dabartiniam šalies vadovui. Rusijos žiniasklaida teigia, kad jau kitąmet Rusijoje gali įvykti pirmalaikiai prezidento rinkimai, ir į Kremlių grįš dabar premjero pareigas einantis Vladimiras Putinas.

Anonimiškas šaltinis prezidento administracijoje dienraščiui "Vedomosti" sakė, kad ši reforma sumanyta dar 2007 m. V.Putinas ieškojo įpėdinio, kuris padarytų reikiamus pakeitimus ir padėtų jam grįžti į prezidento postą.

Kiti šaltiniai dienraščiui pranešė, kad V.Putino rinkimų kampanija jau prasidėjo. Jis susikūrė interneto svetainę. Lapkričio 20 d. V.Putinas, "Vieningosios Rusijos" pirmininkas, partijos suvažiavime pasakys programinę kalbą, o vėliau tiesioginiame eteryje bendraus su žmonėmis. Pagal tai, kiek dažnai jį mini žiniasklaida, V.Putinas jau pasivijo D.Medvedevą, rašo "Vedomosti".

Rusijos prezidentas, trečiadienį kreipęsis į parlamento narius, pasiūlė ilginti valstybės vadovo ir Valstybės Dūmos įgaliojimų laiką.

"D.Medvedevas nori, kad V.Putinas grįžtų dvylikai metų, t. y. dviem šešerių metų laikotarpiams", – šalies vadovo iniciatyvą komentavo Rusijos mokslų akademijos Elito studijų centro vadovė Olga Kryštanovskaja.

"D.Medvedevas aiškiai duoda suprasti visiems Rusijos piliečiams: "Mes atėjome visiems laikams ir apie jokią alternatyvą mūsų kursui negali būti nė kalbos", – sakoma Jungtinio pilietinio fronto vadovo Gario Kasparovo pareiškime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų