Pereiti į pagrindinį turinį

Kas nuviliojo prezidentą?

2013-06-08 23:59
Kas nuviliojo prezidentą?
Kas nuviliojo prezidentą? / "Reuters"

Rusijos vadovo Vladimiro Putino pranešimas, kad jie su žmona po 30 santuokos metų skiriasi, nebuvo perkūnas iš giedro dangaus, bet šalyje sukėlė tikrą šoką.

Įtarimai sklandė seniai

Tai, kad jo santuoka su Liudmila, tylia buvusia stiuardese, kuri labai nemėgsta viešumos, gali būti seniai žlugusi, jau daug metų duodavo peno gandams – ir tarp elito atstovų, ir tarp paprastų rusų.

Pastaraisiais metais V.Putinas oficialiuose renginiuose, tarp jų – per užsienio vizitus, paprastai pasirodydavo vienas, net jeigu ir būdavo tikimasi pirmosios ponios dalyvavimo. V.Putiną į užsienio keliones lydėdavę lojalūs rusų reporteriai šio klausimo nekeldavo.

Tačiau ketvirtadienį, likus mažiau nei dviem mėnesiams iki perlinių vestuvių sukakties, pirmoji pora po baleto Kremliaus rūmuose kalbėdama Rusijos televizijai apstulbino visą šalį pranešdama, kad skiriasi.

"Visa mano veikla, visas darbas susietas su viešumu, su absoliučiu viešumu. Vieniems tai patinka, kitiems – ne. Bet yra žmonių, kurie visai su tuo nesuderinami. Štai Liudmila Aleksandrovna atstovėjo sargyboje aštuonerius metus, jau net devynerius metus. Tad apskritai tai bendras sprendimas", – sakė V.Putinas ir taip padarė galą jau seniai sklandžiusioms spėlionėms, kad jų santuoka kliba.

"Tai buvo mūsų bendras sprendimas, mūsų santuoka užbaigta, – pridūrė 60 metų Rusijos vadovas. – Mes iš esmės nesimatome. Kiekvienas turime savo gyvenimą."

Atsibodo skraidyti

Putinai susituokė 1983 m. liepos 28 d. Per bendro gyvenimo metus jie susilaukė dviejų dukterų – Marijos, kuriai dabar 28-eri, ir metais už ją jaunesnės Jekaterinos.

"Taip, aš prisijungiu prie Vladimiro Vladimirovičiaus žodžių, – sakė 55 metų filologė L.Putina. – Tai iš tiesų buvo mūsų bendras sprendimas. Ir mūsų santuoka iš tiesų užbaigta dėl to, kad mes beveik nesimatome."

"Vladimiras Vladimirovičius visiškai paniręs į darbą, mūsų vaikai išaugo, jie kiekvienas gyvena savo gyvenimą. Apskritai taip susiklostė, kad kiekvienas turime savo gyvenimą, o aš iš tiesų nemėgstu viešumo, ir skrydžiai man sunkūs, ir mes nesimatome", – pridūrė ji.

"Liudmila Aleksandrovna pasakė apie vaikus. Mes juos labai mylime, mes jais didžiuojamės, jie iš tiesų išaugo, jų gyvenimas klostosi savo vaga, jie, beje, ir išsilavinimą gavo Rusijoje, ir nuolat gyvena Rusijoje. Ir mes visada su Liudmila Aleksandrovna liksime labai artimi žmonės. Esu tikras, visada", – sakė Rusijos vadovas.

L.Putina pabrėžė: "Mūsų visų labai geri santykiai. Ir aš labai dėkinga Vladimirui Vladimirovičiui, kad jis mane iki šiol palaiko ir vaikus, jis labai rūpinasi vaikais, ir vaikai visada tai jaučia."

Atsakydama į klausimą, ar tai galima pavadinti skyrybomis, L.Putina tvirtino: "Galima sakyti, civilizuotomis skyrybomis."

Kaip reaguos rinkėjai?

Po atviro pokalbio su televizija visgi liko daug neatsakytų klausimų. Rusai spėlioja, ar dėl skyrybų kalta kita moteris, ar prezidentas ves dar kartą.

Kaipmat atgimė seni gandai, kad V.Putinas gali palaikyti romantiškus santykius su olimpine gimnastikos čempione Alina Kabajeva. Kai kas net kalbėjo, kad juodu turi vaiką.

O sociologai svarsto, kaip skyrybos atsilieps prezidento reitingams. Rusijos visuomenė gana konservatyvi, jai didelę įtaką daro Stačiatikių bažnyčia, o ištekėjusios moterys sudaro nemenką dalį V.Putino rėmėjų ir jos neliks abejingos šalies vadovo skyryboms.

Kad ir kaip būtų, politologas Aleksejus Muchinas teigia, kad laikas skyryboms parinktas palankus: artimiausiu metu V.Putinui reikšmingų rinkimų nenumatoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų