Pereiti į pagrindinį turinį

Kataro žiniasklaidos grupė įsigijo kino studiją „Miramax“

2016-03-03 21:28 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Kataro žiniasklaidos korporacija „BeIN Media Group“ įsigijo Holivudo kino studiją „Miramax“, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Sandorio suma neskelbiama.

Įmonė anksčiau priklausė investuotojų konsorciumui, kurio sudėtyje buvo Kataro valstybės investicijų fondas „Qatar Investment Authority“, nekilnojamojo turto magnatas Ronas Tutoras (Ronas Tjutoras) (jis savo akcijų paketą vėliau pardavė Kataro fondui) ir investuotojo Tomo Barracko (Tomo Barako) fondas „Colony Capital“. Šis konsorciumas kino studiją iš „Disney“ korporacijos už 660 mln. JAV dolerių įsigijo 2010 metais.

Pasak BeIN, kuri valdo televizijos kanalus 24 Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Europos šalyse, taip pat JAV, „Miramax“ ir toliau veiks kaip nepriklausoma kino studija.

„Miramax“ 1979 metais įkūrė broliai Harvey‘s ir Bobas Weinsteinai (Harvis ir Bobas Vainštainai), kurie 1993 metais ją pardavė „Disney“ korporacijai už 60 mln. JAV dolerių.

Žiniasklaidoje skelbta, kad „Colony Capital“ ir Kataro investicijų fondas kino studijos pirkėjo ieškojo ne mažiau kaip metus, tačiau norinčiųjų ją įsigyti už, kaip teigiama, 1 mlrd. JAV dolerių, vis neatsirasdavo.

„Miramax“ studijoje nufilmuota apie 700 filmų, įskaitant „Bulvarinį skaitalą“ ir miuziklą „Čikaga“.

„Miramax“ filmai yra laimėję 68 „Oskarų“ apdovanojimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų