Pereiti į pagrindinį turinį

Keliai veda į Grozną

2009-04-07 09:00
Keliai veda į Grozną
Keliai veda į Grozną / AFP nuotr. Įtariamasis: S.Jamadajevas Dubajuje buvo nužudytas asmeniniu Valstybės Dūmos deputato A.Delimchanovo (nuotr.) pistoletu.

Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) policija atskleidė Sulimo Jamadajevo žmogžudystę. Pareigūnai neabejoja, kad mirties buvusiam bataliono "Rytai" vadui norėjo Kremliaus remiamas Čečėnijos vadovas.

Pareigūnai jau sulaikė du įtariamuosius ir rado įkalčių. Sulaikyti Tadžikistano ir Irano piliečiai. Dar trys įtariamieji, tarp kurių yra ir pistoleto gaiduką paspaudęs vyras, anot policijos, pabėgo į Rusiją. Šalia nusikaltimo vietos pareigūnai rado stilingus žudiko drabužius ir paauksuotą pistoletą.

Tiriant žmogžudystę paaiškėjo, kad Ramzano Kadyrovo priešas buvo nužudytas asmeniniu Valstybės Dūmos deputato ir artimo Čečėnijos prezidento giminaičio Adamo Delimchanovo ginklu. JAE policininkai neabejoja, kad jis ir yra žmogžudystės užsakovas. Tačiau manoma, jog tai padaryti jam galėjo įsakyti tik R.Kadyrovas.

"Tai sąskaitų suvedimas. Čečėnijos respublikoje vykstanti vidaus kova dėl valdžios persikėlė ir į užsienį, – sakė Dubajaus policijos viršininkas generolas leitenantas Dhahi Khalfanas Tamimas. – Tie, kurie planuoja ir organizuoja žmogžudystes, negali turėti imuniteto, todėl mes per Interpolą paskelbsime A.Delimchanovo paiešką."

Valstybės Dūmos deputatas ir buvęs Čečėnijos vicepremjeras A.Delimchanovas atmetė Dubajaus pareigūnų kaltinimus. Dūmoje vyraujančios Vladimiro Putino valdančiosios partijos "Vieningoji Rusija" frakcijos narys šiuos kaltinimus pavadino provokacija. "Dubajaus policijos viršininko pareiškimais siekiama destabilizuoti Čečėnijos visuomenę. Policija nesugebėjo profesionaliai atlikti tyrimo", – sakė jis. A.Delimchanovas pareiškė, jog pasirengęs bendradarbiauti tiriant žmogžudystę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų