Pereiti į pagrindinį turinį

Keturios ES šalys iš Rytų Europos siekia bendro su Vakarais požiūrio į migrantus

2015-09-21 22:17 diena.lt inf.
Lubomiras Zaoralekas
Lubomiras Zaoralekas / Scanpix nuotr.

Keturios rytinės Europos Sąjungos narės, kurios priešinasi fiksuotoms migrantų kvotoms, pirmadienį pareiškė esančios „visiškai pasiryžusios“ pasiekti sutarimo su savo partnerėmis vakaruose, sprendžiant sunkiausią migrantų krizę Europoje po Antrojo pasaulinio karo.

„Visi čia šiandien susirinkusieji esame visiškai pasiryžę pasiekti bendro požiūrio rytoj“, – sakė Čekijos užsienio reikalų ministras Lubomiras Zaoralekas po derybų Prahoje su savo kolegomis iš Vengrijos, Lenkijos ir Slovakijos, kai liko viena diena iki svarbių Europos Sąjungos derybų migrantų krizės klausimu.

„Puikiai suprantame, kad Europai reikia bendrų kolektyvinių veiksmų, kad paspartėtų vis dar labai nepaprastos situacijos sprendimas“, – pažymėjo jis.

Pirmadienio pasitarime, kuriame dalyvavo ir užsienio ministrai iš Latvijos bei Liuksemburgo, kuris dabar pirmininkauja Europos Sąjungai, siekta įveikti skirtingumą požiūriuose į krizės sprendimo būdus.

„Aš padarysiu viską, kas įmanoma, kad pasiūlyčiau tai, dėl ko 28 šalys, aš pabrėžiu – 28 šalys, galėtų sutikti. Tokia yra mano užduotis, tokia kryptis mano rytojaus darbų“, – sakė pirmadienį žurnalistams Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Jeanas Asselbornas (Žanas Aselbornas).

Antradienį numatytas ES šalių vidaus reikalų ministrų susitikimas, tikintis, kad pavyks padaryti didelės pažangos prieš visos Bendrijos viršūnių susitikimą,prasidėsiantį trečiadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų