Pereiti į pagrindinį turinį

Kiaulių gripui – antras kvėpavimas

2009-06-12 23:59
Priemonės: Honkongo vyriausybė ketvirtadienį nurodė dviem savaitėms uždaryti visus vaikų darželius ir pradines mokyklas.
Priemonės: Honkongo vyriausybė ketvirtadienį nurodė dviem savaitėms uždaryti visus vaikų darželius ir pradines mokyklas. / "Reuters" nuotr.

Per pasaulį ritasi nauja kiaulių gripo banga. Nauji ligos proveržiai užfiksuoti Hongonge, Australijoje, Vokietijoje ir Lietuvos kaimynėje Lenkijoje.

Lenkijos Vroclavo mieste kiaulių gripu susirgo penkiametis, kuris užsikrėtė darželyje nuo vaikų, grįžusių iš Toronto. Tai jau septintas šios ligos atvejis Lenkijoje, bet pirmas, kai žmogus užsikrėtė nuo kito žmogaus šalies viduje.

Darželis uždarytas, visus 40 jo auklėtinių stebi epidemiologijos specialistai. Susirgęs penkiametis, kurio būklė nesunki, gydomas ligoninėje.

Vokietijos pareigūnai vienoje Diuseldorfo mokykloje patvirtino net 27 užsikrėtimo kiaulių gripu atvejus. Šis ligos protrūkis šalies vakaruose esančio Diuseldorfo japonų mokykloje buvo nustatytas trečiadienį vakare. Mokslo įstaiga uždaryta iki kitos savaitės, o užsikrėtę vaikai laikomi karantino sąlygomis.

Honkongo vyriausybė ketvirtadienį nurodė dviem savaitėms uždaryti visus vaikų darželius ir pradines mokyklas, kai buvo nustatyta, jog 12 moksleivių užsikrėtė kiaulių gripu.

Vyriausybės pranešime nurodoma, kad bent vienas iš užsikrėtusių moksleivių – 16-metė mergina, kuriai viruso A(H1N1) infekcija buvo nustatyta trečiadienio vakarą – pastaruoju metu nebuvo išvykusi į užsienį. Visi pacientai šiuo metu laikomi izoliuoti ligoninėse.

Iš viso Honkonge nustatyta 60 užsikrėtimo kiaulių gripu atvejų.

Australijoje susirgusių kiaulių gripu skaičius šią savaitę staigiai pašoko iki 1,2 tūkst. Iš viso pasaulyje žmonių užsikrėtimo virusu atvejų, apie kuriuos Pasaulio sveikatos organizacijai pranešė jau 74 šalys, skaičius pasiekė 27 737. 141 asmuo mirė.

Pasaulinė sveikatos organizacija ketvirtadienį tarėsi su gripo ekspertų komitetu, kuris, kaip spėjama, galėjo rekomenduoti skelbti kiaulių gripo pandemiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų