Quantcast

Kinija neigia, kad stengiasi sutrukdyti kitiems dalyvauti Ukrainos taikos susitikime

Kinija pirmadienį paneigė ukrainiečių lyderio Volodymyro Zelenskio kaltinimus, kad ji stengiasi sutrukdyti kitoms šalims dalyvauti Šveicarijoje planuojamame Ukrainos taikos viršūnių susitikime.

„Kinijos pozicija yra atvira ir skaidri, ir nėra nė vieno atvejo, kad darytume spaudimą kitoms šalims“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning.

V. Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad Kinija dėjo daug pastangų, siekdama, kad šalys nevyktų į taikos aukščiausiojo lygio susitikimą, į kurį nėra pakviesta Rusija.

Kyjivas tikisi, kad aukščiausiojo lygio susitikimas padės Ukrainai užsitikrinti plačią tarptautinę paramą savo vizijai dėl sąlygų, reikalingų Rusijos invazijai nutraukti.

Kinija penktadienį pareiškė, kad jai būtų sunku šį mėnesį dalyvauti Ukrainos taikos konferencijoje Šveicarijoje, jeigu nedalyvaus Rusija.

„Kinijos pozicija taikos derybų klausimu yra sąžininga ir teisinga. Ji nėra nukreipta prieš jokią trečiąją šalį ir, žinoma, nėra nukreipta prieš Šveicarijos rengiamą šį taikos aukščiausiojo lygio susitikimą“, – pirmadienį sakė atstovė spaudai Mao Ning per spaudos konferenciją.

Sekmadienį V. Zelenskis teigė, kad iki šiol prie konferencijos prisijungė daugiau kaip 100 šalių ir organizacijų.

Kinija tvirtina, kad ji yra neutrali šalis karo Ukrainoje klausimu ir siekia nutraukti karo veiksmus dialogu.

Tačiau Vakarų šalys kritikuoja Pekiną, kad jis puoselėja glaudžius ryšius su Maskva ir suteikia Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui diplomatinį ir politinį užnugarį jo karui Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKinijaneigiasusitikimas Ukrainos taikos susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių