Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijoje - slapti kalėjimai?

2009-11-13 10:29
Režimas: nepatenkinti Kinijos valdžia vieną dieną be jokio teismo rizikuoja atsidurti kalėjime.
Režimas: nepatenkinti Kinijos valdžia vieną dieną be jokio teismo rizikuoja atsidurti kalėjime. / AFP nuotr.

Tarptautinės organizacijos stojo į kovą su Kinijoje vykdomu neteisingumu. Žmogaus teisių gynėjai iš "Human Rights Watch" teigia, kad Kinijoje egzistuoja slapti kalėjimai, kuriuose kalinami valdžia nepatenkinti žmonės.

Žmogaus teisių gynėjų teigimu, žmonės kalinami valstybės valdomose viešbučiuose, senelių namuose ir psichiatrijos ligoninėse. Tarp sulaikytųjų yra daug tokių, kurie atvykę į Pekiną skundžiasi vietos valdžios savivale. Sostinės pareigūnai nori sudaryti įspūdį, kad šalyje viešpatauja tvarka ir teisingumas, tačiau neoficialiais duomenimis, slapti kalėjimai vis dėlto egzistuoja.

"Human Rights Watch" pranešime, kuris pavadintas "Pragaro gatvelė", teigiama, kad piliečius kartais tiesiog sulaiko gatvėje ir įkalina minėtuose centruose. Kartais rekvizuoja visą jų turtą, sumuša ir nepateikia jokių savo veiksmų paaiškinimų.

Žmogaus teisių gynimo organizacijos atstovai teigia, kad informacija apie slaptus kalėjimus buvo gauta iš pokalbių su režimo aukomis. "Aš jų paklausiau, kodėl mane sulaikė, tada keli apsaugos darbuotojai pradėjo mane mušti, sakydami, kad nori mane nužudyti, – teigė vienas buvęs kalinys. – Pradėjau šauktis pagalbos ir jie nustojo, bet nuo to laiko bijojau ką nors sakyti."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų