Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijos milijardierių turtas augo kaip niekad iki šiol

2020-10-20 08:23

Kinijos superturtuoliai šiais metais dar labiau išaugino savo turtus. Jų turtas padidėjo iš viso 1,5 trln. dolerių (1,3 trln. eurų), rodo antradienį paskelbta „Hurun“ ataskaita. Tai yra daugiau nei praėjusių penkerių metų suma. „Hurun“ iki rugpjūčio užregistravo 257 naujus milijardierius. Superturtuolių skaičius Kinijoje išaugo iki 878.

Turtingiausias Kinijoje žmogus J. Ma
Turtingiausias Kinijoje žmogus J. Ma / Scanpix nuotr.

„Hurun“ raportas skelbiamas kasmet. Dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos pirmiausiai klesti internetinė prekyba. Ir šiais metais pačioje sąrašo viršūnėje karaliauja „Alibaba“ koncerno įkūrėjas Jackas Ma. Jo turtas, „Hurun“ duomenimis, išaugo 45 proc. iki 58,8 mlrd. dolerių.

Antroje vietoje su 57,4 mlrd. dolerių yra Pony Ma – interneto milžinės „Tencent“ vadovas. Trečias sąraše po debiuto biržoje atsidūrė geriamąjį vandenį į butelius išpilstančios „Nongfu“ įmonės įkūrėjas Zhongas Shanshanas. Jam priklauso ir dalis vakcinos gamintojos „Beijing Wantai“ akcijų.

Taip smarkiai išaugusio turto per vienerius metus „pasaulis dar nematė“, sakė „Hurun“ raporto sudarytojas Rupertas Hoogewerfas. Šiųmetis reitingas esą rodo, kad Kinija nuo tradicinių pramonės ir nekilnojamojo turto sektorių pereina prie naujų verslo sričių.

Oficialiais duomenimis, pandemija Kinijoje kontroliuojama, ekonomika vėl smarkiai auga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų