Pereiti į pagrindinį turinį

Kirgizijoje - nauji neramumai

2010-05-13 18:59
Kirgizijoje - nauji neramumai
Kirgizijoje - nauji neramumai / AFP nuotr.

Kirgizijos laikinosios vyriausybės priešininkai ketvirtadienį užėmė regiono administracijos būstinę pietiniame Ošo mieste.

Buvęs pietinio Ošo regiono gubernatorius Mamasadykas Bakirovas su savo šalininkais įsiveržė į regiono administracijos pastatą ir užėmė laikinojo gubernatoriaus biurą.

"Tuo pačiu metu apie 500 laikinosios vyriausybės šalininkų susirinko centrinėje aikštėje", - nurodė liudininkas.

Ošo regiono gubernatorius buvo nuverstas per balandį įvykusį kruviną sukilimą, nusinešusį daugiau nei 80 protestuotojų gyvybes. Po tų įvykių Kirgizijos prezidentas Kurmanbekas Bakijevas pabėgo iš šalies.

K.Bakirovo šalininkai įsiveržė į regiono administracijos pastatą apie vidurdienį. Protestuose dalyvavo iki 2 tūkst. žmonių, kurių skaičius nuolat didėjo, pranešė vienas Ošo policijos atstovas.

K.Bakijevo atstovė sakė žurnalistams, kad nuverstasis prezidentas ir jo artimieji nesusiję su protestais Oše. K.Bakijevas šiuo metu gyvena Baltarusijoje, kur jam prieglobstį suteikė prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

Pereinamojo laikotarpio vyriausybė, vadovaujama Rozos Otunbajevos, sušaukė neeilinį pasitarimą dėl neramumų Oše.

"Mes darysime ir padarysime viską, kad revanšistiniams mėginimams iš pat pradžių būtų užkirstas kelias", - pareiškė R.Otunbajeva žurnalistams ketvirtadienį.

Pasak jos, kai kurios politinės grupės mėgina organizuoti Biškeke protesto akcijas, nukreiptas prieš laikinąją vyriausybę.

R.Otunbajeva pabrėžė, kad laikinoji vyriausybė "užtikrins teisėtvarką ir saugumą, tai yra mūsų gyvybiškai svarbi pareiga visuomenei."

"Mes turime priemonių išsklaidyti visuomenėje esančią baimę", - pabrėžė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų