Pereiti į pagrindinį turinį

Korėjos atnaujino derybas

2009-06-11 13:37
Korėjos atnaujino derybas
Korėjos atnaujino derybas / AFP nuotr.

Šiaurės ir Pietų Korėjos ketvirtadienį atnaujino derybas dėl paskutinio didelio bendro pramonės komplekso ateities.

Derybos prasidėjo 10 val. 40 min. vietos (4 val. 40 min. Lietuvos) laiku Seulo finansuojamame Kesongo pramonės komplekse, esančiame Šiaurės Korėjoje netoli sienos su pietine kaimyne. Dialogas atsinaujino, bet jau po 50 min. vėl nutrūko. Galbūt derybininkai dar kartą šiandien sės už stalų. Planuojama aptarti ne tik bendros įmonės likimą, bet ir sulaikytojo Pietų Korėjos piliečio paleidimo sąlygas.

Abiejų šalių pareigūnai buvo susitikę balandį, po daugiau nei metus trukusios pertraukos. Tačiau tąsyk derybos nutrūko praėjus mažiau nei pusvalandžiui nuo susitikimo pradžios, kai Šiaurės Korėja pareikalavo padidinti atlyginimus Kesonge dirbantiems jos darbininkams ir atsisakė tartis dėl sulaikyto vyro paleidimo.

Praeitą mėnesį Pchenjanas paskelbė panaikinantis susitarimus dėl atlyginimų šiame pramonės komplekse ir žemės nuomos. Komunistinė šalis pareiškė, kad Kesonge veikiančios Pietų Korėjos firmos gali pasitraukti, jeigu joms nepriimtinas atlyginimų kėlimas ir kitos naujos sąlygos.

Bendras pramonės kompleksas buvo atidarytas 2004 m. gruodį ir turėjo tapti abiejų šalių susitaikymo simboliu, tačiau jo darbą dažnai trikdė politiniai nesutarimai.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų