Pereiti į pagrindinį turinį

Kremlius nekomentavo pranešimų apie vyriausiojo karinio jūrų laivyno vado atleidimą

2024-03-11 11:31 diena.lt inf.

Kremlius pirmadienį atsisakė komentuoti pranešimus apie vyriausiojo karinių jūrų pajėgų vado atleidimą po to, kai dėl Ukrainos atakų Juodojoje jūroje buvo prarasti keli karo laivai.

Scanpix nuotr.

Savaitgalį kelios naujienų agentūros, įskaitant valstybės remiamą laikraštį „Izvestija“, pranešė, kad admirolą Nikolajų Jevmenovą pakeitė Šiaurės laivyno vadas Aleksandras Moisejevas.

Tačiau pirmadienį Kremlius atsisakė komentuoti šiuos pranešimus apie paskyrimą, kuris paprastai skelbiamas prezidento dekretu.

Yra dekretų, pažymėtų slaptumo žyma, negaliu jų komentuoti.

„Yra dekretų, pažymėtų slaptumo žyma, negaliu jų komentuoti. Jokių viešų potvarkių šiuo klausimu nebuvo“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

61-erių N. Jevmenovas karinio jūrų laivyno vadovu paskirtas 2019-ųjų gegužės mėnesį.

Jei tai bus patvirtinta, N. Jevmenovo nušalinimas būtų didžiausias sukrėtimas Rusijos karinėje vadovybėje nuo praėjusių metų, kai Sergejus Surovikinas buvo atleistas iš Aviacijos ir kosmoso pajėgų vado pareigų.

Ukrainos pajėgos tvirtina, kad nuo Maskvos įsiveržimo 2022-ųjų vasarį sunaikino daugiau kaip dvi dešimtis Rusijos laivų, įskaitant kelis pastarosiomis savaitėmis.

Dėl Ukrainos išpuolių Maskva perkėlė daug karinių laivų iš savo istorinės Sevastopolio karinės jūrų bazės Kryme į toliau į rytus esančią Novorosijsko bazę.

Rusijos bėdos Juodojoje jūroje kontrastuoja su jos sausumos puolimu Rytų Ukrainoje, kur jos pajėgos pastaraisiais mėnesiais po daugiau nei metus trukusių bevaisių kovų žengė į priekį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų