Pereiti į pagrindinį turinį

Kroatijos parlamentas balsavimu išreiškė nepasitikėjimą premjeru

2016-06-16 17:01 diena.lt inf.

Kroatijos vyriausybė žlugo ketvirtadienį, kai parlamentas balsavimu išreiškė nepasitikėjimą ministru pirmininku Tihomiru Oreškovičiumi (Tichomiru Oreškovičiumi); šalį vos penkis mėnesius valdę dešinieji patyrė stiprų smūgį.

Tihomiras Oreškovičius
Tihomiras Oreškovičius / Scanpix nuotr.

Parlamento pirmininkas Zeljko Reineris (Želka Reineris) pranešė, kad iš balsavime dalyvavusiųjų parlamentarų už nepasitikėjimą premjeru balsavo 125, prieš buvo 15, ir du susilaikė (iš viso parlamente yra 151 vieta).

Jeigu nauja vyriausybė nebus suformuota per 30 dienų, parlamentas bus paleistas, o prezidentas paskirs naujus rinkimus.

Dėl to tektų atidėti numatytas reformas naujausiose Europos Sąjungos narėje, kurios ekonomika tebėra viena silpniausių 28-ių valstybių bloke.

Iš farmacijos verslo į politiką atėjęs nepartinis T.Oreškovičius, sausį stojęs vadovauti vyriausybei, kuri buvo suformuota po lapkritį vykusių ir aiškaus nugalėtojo neiškėlusių visuotinių rinkimų, žadėjo įgyvendinti labai reikalingas ekonomikos reformas.

Tačiau trapi valdančioji koalicija praktiškai nefunkcionavo dėl nuolatinių vidaus kivirčų tarp didžiosios koalicijos narės – konservatorių partijos HDZ – ir mažesniosios jos partnerės partijos „Most“ (Tiltas).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų