Pereiti į pagrindinį turinį

Kulkos prašvilpė pro taikos sergėtojus

2008-11-18 09:00

Derybas dėl taikos Kaukazo regione temdo švilpiančios kulkos. Gruzijoje dirbantys ES stebėtojai pranešė, kad netoli separatistinio Abchazijos regiono pateko į apšaudymą.
Pavojingas incidentas įvyko, kai stebėtojai savaitgalį atvyko į Abchazijos pasienį tirti policininko nužudymo. Kulkos švilpė netoli ES misijos dalyvių, tačiau jų nekliudė. Stebėtojai teigė neturintys pagrindo manyti, kad buvo šaudoma būtent į juos, tačiau tokie veiksmai esą nepriimtini, nes misiją sudaro neginkluoti civiliai.

Šeštadienio susišaudymo, per kurį žuvo Gruzijos policininkas ir dar trys buvo sužeisti, aplinkybės neaiškios. Tbilisis pranešė, kad patrulį Gruzijos Calendžicho rajone apšaudė diversantai iš Abchazijos. Suchumis tvirtina, jog susišaudymas prasidėjo, kai Gruzijos diversinė grupė mėgino pereiti sieną prie Soberijos kaimo.

Šiandien Ženevoje prasidės antrasis derybų dėl taikos Kaukaze raundas. Susitikime, surengtame tarpininkaujant ES, pakviesti dalyvauti ir Pietų Osetijos bei Abchazijos vadovai.

Praėjusį mėnesį įvykęs pirmasis derybų raundas buvo nesėkmingas. Konsultacijos nutrūko, dėl to Rusija ir Gruzija apkaltino viena kitą.

ES misija Gruzijoje

Saugumo zonų prie Abchazijos ir Pietų Osetijos sienų kontrolė buvo perduota ES stebėtojams 2008 m. spalio 9 d. pagal Prancūzijos ir Rusijos prezidentų Nicolas Sarkozy ir Dmitrijaus Medvedevo susitarimą. Misiją sudaro 200 stebėtojų, kurie stebi aplinką ir padeda pabėgėliams, nukentėjusiems per karo veiksmus Gruzijos teritorijoje 2008 m. rugpjūtį, grįžti namo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų