Quantcast

„Laima“ į naują saldainių gamybos įrangą investavo 1,6 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Didžiausia Latvijos saldumynų gamintoja "Laima" investavo 1,6 mln. eurų į naują saldainių gamybos įrangą, kad galėtų padidinti tiek vietos, tiek ir užsienio rinkoms skirtos produkcijos gamybos apimtis.

"Laima" savininkės - bendrovės "Orkla Confectionery&Snacks Latvija" atstovė Lineta Mikša sakė BNS, jog naująja įranga bus gaminama naujo prekės ženklo "Gourmet" produkcija.

"Naujoji įranga leis gaminti saldainius su įdaru, padengtus glazūra ir pagražintus. Iki šiol tokius saldainius buvo įmanoma gaminti tik rankiniu būdu. "Gourmet" produkcijos kolekciją sudarys dviejų rūšių proginės saldainių dėžutės bei triufeliai iš šokolado ir žemės riešutų", - sakė L.Mikša.

"Laima" gamina apie pustrečio šimto pavadinimų saldumynus, produkciją eksportuoja į 27 valstybes, įskaitant Lietuvą, Latviją, Izraelį, Didžiąją Britaniją, Airiją, JAV, Kanadą, Kiniją, NVS šalis.

"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" (ankstesnis pavadinimas - "NP Foord") pernai patyrė 1,214 mln. eurų nuostolį, apyvartai siekus 71,6 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: LaimaLatvijasaldainiaiįranga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių