Pereiti į pagrindinį turinį

„Latvenergo“ šiemet yra numačiusi 460 mln. eurų investicijas

2024-07-10 07:59 diena.lt inf.

Latvijos valstybinė energetikos grupė „Latvenergo“, užsienio rinkose, įskaitant Lietuvą, naudojanti „Elektrum“ prekės ženklą, 2024-aisiais yra numačiusi 460 mln. eurų investicijas.

Anot jos pranešimo, beveik trečdalis investicijų (150 mln. eurų) bus nukreipta į elektros skirstomuosius tinklus.

Kita pagrindinė investicijų sritis – valdomų elektros gamybos aktyvų – hidroelektrinių ir kogeneracinių jėgainių – priežiūra, tobulinimas ir pertvarkymas. Tam numatyta skirti 70 mln. eurų.

Didžiausia investicijų dalis bus nukreipta į saulės ir vėjo energetikos plėtros projektus – 200 mln. eurų. Svarbiausiai šiemet projektai įgyvendinami Latvijoje ir Lietuvoje.

„Latvenergo“ teigimu, planuojamos investicijos bus finansuojamos iš trijų šaltinių: veiklos pinigų srautais, skolinantis iš bankų, platinant obligacijas.

2023-iaisiais „Latvenergo“ finansinė apyvarta augo 10,9 proc. iki 2,034 mlrd. eurų, pelnas iki mokesčių, palūkanų ir amortizacijos atskaičiavimų (EBITDA) – 67,1 proc. iki 601,8 mln. eurų, grynasis pelnas – 90,8 proc. iki 350,9 mln. eurų.

„Latvenergo“ grupė yra viena iš pirmaujančių energijos tiekėjų Baltijos šalyse, vykdanti elektros ir šiluminės energijos gamybos bei prekybos, gamtinių dujų prekybos ir elektros paskirstymo paslaugas.