Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos deputatai – šnipų spąstuose

2009-05-14 09:00

Kaimynėje Latvijoje – šnipų skandalas. Šalies televizija parodė medžiagą, kurioje nufilmuotas Latvijos Saeimos nario ir dėl šnipinėjimo iš Gruzijos išvaryto Rusijos ambasados darbuotojo susitikimas.

Populiariausios Latvijos partijos lyderis Nilas Ušakovas su Rusijos ambasados kultūros atašė Aleksandru Chapilovu užfiksuoti draugiškai šnekučiuojantys viename kinų restorane. Medžiaga gegužės 12 d. buvo parodyta laidoje "Neka personiga" ("Nieko asmeniško" – latv.).

Kandidatas į šalies sostinės Rygos merus susitikimo fakto nė nebandė slėpti. "Mes aptarėme kultūros ir mūsų jaunimo vizito į Sankt Peterburgą bei Pskovo sritį klausimus, – paaiškino N.Ušakovas. – Mes ir anksčiau susitikdavome. Kartais ambasadoje, kartais kavinėse ar restoranuose. Man nėra ką slėpti."

Tačiau medžiagą nufilmavę žurnalistai mano, kad Gruzijoje persona non grata paskelbtas A.Chapilovas mėgino gauti iš N.Ušakovo informacijos. Pastarasis yra Saeimos užsienio reikalų komiteto narys. Laida netgi nusiuntė paklausimą į Latvijos specialiąją tarnybą – Konstitucijos apsaugos biurą. Žvalgai netrukus atsakė, kad viską žino ir kad padėtis kontroliuojama.

A.Chapilovas, kaip teigiama, iš Gruzijos buvo išprašytas ne tik dėl šnipinėjimo, bet ir dėl pasikėsinimo į prezidento Michailo Saakašvilio gyvybę organizavimo. Šių metų kovo 27 d. Latvijos valdžia nepratęsė jam leidimo toliau dirbti šalyje, ir jis buvo priverstas išvykti. Kaip tik prieš tai ir buvo susitikę šnipinėjimo skandalų herojus ir Latvijos politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų