Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos vyriausybė žlugo

2009-02-21 09:00

Atsistatydino dar viena ekonomikos sunkmetį išgyvenančios Latvijos vyriausybė. Premjeras Ivaras Guodmanis vakar po susitikimo su prezidentu Valdžiu Zatleriu pranešė pasitraukiantis iš posto.

Prieš tai valdančiąją koaliciją sudarančios Liaudies partija ir Žaliųjų ir valstiečių sąjunga pranešė pasiruošusios sudaryti naują vyriausybę ir pareikalavo I.Guodmanio pasitraukimo.

"Mes esame įsitikinę, jog esant dabartinei situacijai, kad būtų galima išspręsti ekonomikos problemas, būtina vyriausybė, kurią plačiai remtų parlamentas ir visuomenė", - sakė Liaudies partijos lyderis Marekas Sėglinis po pasitarimo tarp valdančiosios koalicijos narių.

Jis pridūrė, kad prezidentas neprieštarauja, jog vyriausybės vadovo postą užimtų dabartinis užsienio reikalų ministras Maris Riekstinis, o derybos su kitomis partijomis, išskyrus kairiąją "Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje", bus pradėtos nedelsiant.

Apie vyriausybės žlugimą Latvijoje kalbama nuo metų pradžios, bet situacija itin susikomplikavo pastarosiomis savaitėmis, kai partneriams valdančiojoje koalicijoje taip ir nepavyko susitarti, kaip pertvarkyti ministrų kabinetą.

V.Guodmanis ėjo ministro pirmininko pareigas nuo 2007 metų gruodžio. Pernai Latvijos ekonomiką apėmė recesiją, nors šalis pagal bendro vidaus produkto augimą dar visai neseniai buvo tarp ES lyderių. Blogą ekonomikos būklę ir visuotinį gyventojų nepasitikėjimą politikais dar labiau pabrėžė praeitą mėnesį Rygoje vykę riaušėmis virtę protestai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų