Pereiti į pagrindinį turinį

Leisti dirbti ar ne?

2009-02-09 09:00

Ekonominei krizei įsisiūbuojant savo rinką nusprendė apsaugoti ir Šveicarija. Vakar šios šalies gyventojai turėjo apsispręsti, ar, kaip ir anksčiau, priimti darbininkus iš ES.

Be to, šveicarai turėjo pareikšti nuomonę, ar teise laisvai įvažiuoti galės naudotis neseniai prisijungusių prie ES šalių – Bulgarijos ir Rumunijos – gyventojai. Šveicarija neįeina į 27 šalių bloką, bet palaiko labai glaudžius politinius ir ekonominius ryšius su Bendrija. Jeigu per referendumą dauguma gyventojų pasisakys prieš laisvą įvažiavimą į šalį, santykiai su Briuseliu gali pablogėti.

Vietos verslininkai teigia, kad Šveicarijai apsimokėjo priimti užsienio darbininkus. "Buvo manoma, kad mums reikės pigios darbo jėgos, bet iš tikrųjų mums apsimokėjo imti kvalifikuotus darbininkus", – sakė vienas verslininkas. Tačiau dabar, anot jo, padėtis pasikeitė, nes sprendimas įsileisti darbininkus iš ES šalių buvo priimtas ekonomikai kylant, o dabar viso pasaulio ūkio raida lėtėja.

"Pas mus dabar recesija, ir tai labai sunkus laikas. Šveicarijos verslininkams reikia mažai mokamų darbininkų, bet šveicarams tai pavojinga – daugelis jų gali likti be darbo", – sakė parlamento deputatas, kraštutinės dešiniosios Šveicarijos liaudies partijos narys Hansas Juergas Fehras. Šveicarijoje šiuo metu dirba apie milijoną ES šalių piliečių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų