Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkija pasirašė susitarimą su kompanija DCNS dėl povandeninių laivų statybos

2017-01-26 23:11 diena.lt inf.

Lenkijos valstybinis gynybos konsorciumas PGZ trečiadienį pranešė pasirašęs partnerystės susitarimą su Prancūzijos laivų statybos kompanija DCNS, konstruojančia ir statančia povandeninius laivus.

Antonis Macierewiczius
Antonis Macierewiczius / Scanpix nuotr.

Šis susitarimas yra pirmoji karinė sutartis, kurią pasirašė abi šalys nuo praėjusių metų spalio, kai Lenkija nutraukė derybas su aviacijos milžine „Airbus“ dėl 50 sraigtasparnių „Caracal“ pirkimo už daugiau kaip 3 mln. eurų.

„Džiaugiuosi, kad paaiškėjo, jog potencialios problemos lenkų ir prancūzų bendradarbiavimo srityje tėra vien teorinės“, – pranešime sakė PGZ vadovas Arkadiuszas Siwko (Arkadiušas Sivkas).

DCNS naujienų agentūrai AFP savo ruožtu patvirtino, kad pasirašė šį susitarimą, kad „išsiaiškintų, kaip galėtų bendradarbiauti lenkų karinio laivyno programų srityje“.

Ši partnerystė galėtų vykti abiem pusėms kartu statant Lenkijai skirtus povandeninius laivus, pakrančių apsaugos laivus ir patrulinius minų tralerius, sakoma PGZ pranešime.

Pagal naująją sutartį „numatoma apsikeitimas technologijomis bei didelio masto Lenkijos karinio laivyno pramonės dalyvavimas realizuojant šiuos projektus“, sakoma pranešime.

Lenkijos gynybos ministras Antonis Macierewiczius (Antonis Macerevičius) praėjusią savaitę pranešė, kurioms gynybos sritims numatyta skirti daugiausia lėšų, regione tvyrant nerimui dėl JAV naujosios administracijos ir jos politikos NATO atžvilgiu.

Anot ministro, bus perkama priešraketinė sistema, taip pat naujų sraigtasparnių bei naikintuvų.

Varšuva tikisi įsigyti tris naujus povandeninius laivus, „kad apsaugotų Lenkijai priklausančią Baltijos jūros dalį“, nes nerimą kelia šiame regione Rusijos sustiprintos karinės pajėgos.

A.Macierewiczius taip pat patvirtino, kad Lenkija svarsto amerikiečių gynybos pramonės milžinės „Lockheed Martin“, italų „Leonardo/Finmeccanica“ bei prancūzų „Airbus“ pasiūlymus dėl 16 karinių sraigtasparnių įsigijimo, bet kontrakto vertės neatskleidė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų