Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkijos žurnalistei – prezidento grasinimai

2008-10-20 09:00

Lenkijos prezidentas vėl įsivėlė į skandalą. Teigiama, jog po audringo interviu per savaitės viduryje Briuselyje vykusį viršūnių susitikimą Lechas Kaczyńskis esą grasino garsiai lenkų televizijos žurnalistei.

"Saulute, Saulute, tu, ponia, esi mano trumpajame sąraše. Tu dėl to pasigailėsi. Aš tave pribaigsiu", – iš karto po tiesiogiai transliuoto interviu esą sakė L.Kaczyńskis Monikai Olejnik. Lenkijos žiniasklaida spėja, kad prezidentas žurnalistę Saulute (lenk. – Stokrotka) galėjo vadinti norėdamas jai priminti, kad ji komunistų laikais tokiu slapyvardžiu dirbo kaip slaptoji agentė.

Komercinės televizijos TVN žurnalistė M.Olejnik, garsėjanti kandžiais klausimais, interviu iš L.Kaczyńskio ėmė trečiadienį. Per tiesiogiai transliuotą pokalbį ji spaudė prezidentą dėl jo prieštaravimo tam, kad Lenkijos kovos su komunizmu legenda Lechas Wałęsa būtų įtrauktas į aukšto lygio grupę, kuri turi apmąstyti Europos ateitį. L.Kaczyńskis ir jo brolis dvynys jau seniai kalba, kad L.Wałęsa iš tikrųjų buvo ne liaudies didvyris, o komunistų slaptasis agentas.

Vos prieš savaitę, Lenkijos lyderis buvo susipešęs su liberalių pažiūrų premjeru Donaldu Tusku. Šis atsisakė įtraukti prezidentą į oficialią delegaciją, kuri turėjo vykti į ES viršūnių susitikimą. Prezidentas į Briuselį nuvyko užsisakęs privatų lėktuvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų