Pereiti į pagrindinį turinį

Link Floridos artėjant uraganui „Milton“ J. Bidenas atidėjo kelionę į Vokietiją ir Angolą

2024-10-08 19:42 diena.lt inf.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) atidėjo kelionę į Vokietiją ir Angolą, kad galėtų prižiūrėti pasirengimą reaguoti į Floridos link slenkantį uraganą „Milton“, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

Joe Bidenas
Joe Bidenas / Scanpix nuotr.

„Atsižvelgdamas į prognozuojamą uragano „Milton“ trajektoriją ir stiprumą, prezidentas Bidenas atideda suplanuotą kelionę į Vokietiją ir Angolą, kad galėtų kontroliuoti pasirengimą uraganui „Milton“ ir atsaką į jo padarinius“, – sakoma Baltųjų rūmų spaudos sekretorės Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer) pareiškime. 

J. Bidenas taip pat koordinavo veiksmus reaguojant į uraganą „Helene“, kuris kiek daugiau nei prieš savaitę nusinešė daugiau nei 230 žmonių gyvybių ir nusiaubė JAV pietryčius, priduriama jame. 

J. Bidenas antradienį pareiškė, kad ketvirtos kategorijos uraganas „Milton“, artėjantis prie Jungtinių Valstijų pietryčių, gali būti smarkiausias uraganas Floridoje per pastarąjį šimtmetį.

„Evakuokitės dabar, dabar, dabar“, – nurodė J. Bidenas, kalbėdamas apie valstijos rajonus, iš kurių žmonėms liepta išvykti, ir pridūrė, kad „tai gyvybės ir mirties klausimas“.

81-erių J. Bidenas ketvirtadienį turėjo išvykti į paskutinę per šią kadenciją kelionę į svarbią sąjungininkę Vokietiją, kur planavo susitikti su Europos lyderiais, siekdamas stiprinti paramą Ukrainos kovai su Rusijos invazija.

Tačiau jo išvykimas artėjant uraganui galėtų pakenkti JAV prezidento rinkimų, iki kurių liko vos 28 dienos, rezultatams.

JAV respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) jau skleidė dezinformaciją apie J. Bideno ir viceprezidentės Kamalos Harris (Kamalos Haris), demokratų kandidatės į prezidentus, reakciją į uraganus. 

Ši J. Bideno kelionė buvo viena iš keleto tarptautinių išvykų, kurias jis planavo paskutiniaisiais savo prezidentavimo mėnesiais, po to, kai liepą pasitraukė iš rinkiminės kovos.

Vokietijoje J. Bidenas planavo susitikti su kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu), Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), Jungtinės Karalystės (JK) ministru pirmininku Keiru Starmeriu (Kiru Starmeriu).ir Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Taip pat buvo numatytas valstybinis vizitas Berlyne.

JAV vadovas taip pat turėjo dalyvauti didesniame tarptautiniame Ukrainos sąjungininkų aukščiausiojo lygio susitikime JAV Ramšteino karinėje bazėje Pietvakarių Vokietijoje.

Po to J. Bidenas planavo su pirmuoju prezidentiniu vizitu apsilankyti Angoloje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų