Pereiti į pagrindinį turinį

Maskva nedrįso laužyti pažado

2008-10-06 09:00

Nepaisant išpuolio, įvykdyto prieš Rusijos karius Pietų Osetijoje, Maskva panaikino pagrindinį savo patikros postą Gruzijos teritorijoje.

Rusijos kariškiai pasitraukė iš patikros posto Alio regione, netoli atsiskyrusios Pietų Osetijos. Pasak ES ugnies nutraukimo stebėjimo misijos atstovų, tai liudija, kad Maskva vykdo pažadus išvesti pajėgas iš Gruzijos teritorijos.

Rusija rugpjūtį į Gruziją nusiuntė savo karius reaguodama į gruzinų pajėgų puolimą Pietų Osetijoje. Maskva žadėjo savo pajėgas iš saugumo zonų aplink separatistinius regionus išvesti iki spalio 10 d.

Pietų Osetijoje dislokuoti Rusijos kariai penktadienį patyrė kruviną išpuolį. Cchinvalyje sprogus užminuotam automobiliui žuvo Rusijos pajėgų jungtinio štabo viršininkas pulkininkas Ivanas Petrikas ir dar šeši kariai.

Analitikai spėliojo, kad sprogimas Rusijai gali tapti dingstimi neišvesti savo karių iš buferinės zonos prie Pietų Osetijos. "Prireikus teroro aktas Cchinvalyje gali būti įvertintas kaip kritinis incidentas, o Maskva dėl saugumo gali nevykdyti paliaubų sutarties sąlygų", – rašė Rusijos dienraštis "Komersant".
Pietų Osetijos prezidentas Eduardas Kokoity pareiškė, kad reaguodama į išpuolį respublika imsis griežčiau kontroliuoti sieną su Gruzija.

Gruzijos žiniasklaida vakar pranešė, kad į laisvę ištrūko keturi šios šalies piliečiai, kurie buvo paimti įkaitais Pietų Osetijoje. Į separatistinį regioną jie atvyko ieškoti malkų žiemai ir pakliuvo į nežinomų asmenų rankas. Įkaitams pavyko pasprukti, jie keturias dienas klaidžiojo miškais ir sėkmingai pasiekė gruzinų kaimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų