Pereiti į pagrindinį turinį

Misija kosmose sėkminga

2009-05-18 19:00
Misija kosmose sėkminga
Misija kosmose sėkminga / "Reuters" nuotr. "Atlantis" įgulos nariai penktis kartus išėjo į atvirą kosmosą atlikti remonto darbų.

Erdvėlaivio "Atlantis" astronautai netrukus paskutinį kartą prisilies prie Hubble'o kosminio teleskopo ir sugrįš į Žemę.

"Atlantis" įgulos nariai Johnas Grunsfeldas ir Andrew Feustelis pirmadienį penktąjį ir paskutinį kartą per šią misiją išeis į atvirą kosmosą atlikti paskutiniųjų remonto darbų.

Šis "Atlantis" skrydis taip pat tapo penktąja ir paskutine prieš 19 metų į orbitą iškelto teleskopo techninės priežiūros misija.

Erdvėlaivis atsiskirs nuo "Hubble" antradienį.

JAV Nacionalinė Aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) tikisi, kad po šio remonto teleskopas veiks dar 5-10 metų.

Vėliau robotas nukreips garsaus JAV astronomo Edwino Hubble'o vardu pavadintą aparatą atgal į Žemės atmosferą, o teleskopo nuolaužos nuskęs vandenyne.

Astronautai pirmadienį pakeis porą baterijų, vieną jutiklį ir dalį teleskopo šilumos izoliacijos. Jie atliks teleskopo izoliacinio apvalkalo darbus, kurių nespėta užbaigti sekmadienį dėl vieno įstrigusio varžto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų