Pereiti į pagrindinį turinį

Naujasis NATO vadovas Afganistane dalijo pažadus

2009-08-06 14:14
Naujasis NATO vadovas Afganistane dalijo pažadus
Naujasis NATO vadovas Afganistane dalijo pažadus / AFP nuotr.

Naujasis NATO vadovas trečiadienį pažadėjo stiprinti karines pastangas kovojant prieš sukilėlius Afganistane, bet pripažino, kad derybos su tam tikromis grupuotėmis yra viena galimybių intensyvėjančiam smurtui nutraukti.

Andersas Foghas Rasmussenas, pirmą kartą kaip Aljanso vadovas lankydamasis Kabule, spaudos konferencijoje su Afganistano prezidentu Hamidu Karzai sakė, jog yra pasirengęs pragmatiškiems žingsniams saugumo padėčiai pagerinti.

"Jei tam reiktų derybų su grupėmis afganų visuomenėje, esu pasirengęs tai daryti", - žurnalistams sakė naujasis NATO generalinis sekretorius. Jis kalbėjo tarptautinei bendrijai vėl sutelkus dėmesį į derybas, kai sukilėlių išpuoliai pasiekė rekordinį mastą.

"Manau, būtina, kad Afganistano vyriausybė galėtų derėtis užimdama stiprią poziciją. Nėra jokios kitos alternatyvos tolesnėms ir sustiprintoms karinėms pastangoms", - pridūrė jis.

Kita sąlyga turėtų būti ta, kad į bet kokias derybas įsitraukiančios grupės sudėtų ginklus ir paklustų šios šalies įstatymams.

Pasak A.F.Rasmusseno, kuris naująsias pareigas pradėjo eiti pirmadienį, savo pirmajam vizitui Afganistaną jis pasirinko todėl, kad ši šalis Aljansui yra prioritetas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų