Pereiti į pagrindinį turinį

Naujosios Rusijos merginos

2008-10-25 09:00

Prieš dešimtį metų jos didžiavosi deimantais ir įspūdingo dydžio krūtine, nors nieko nereiškė be vyrų. Dabar Maskvos elitinių vakarėlių puošmenos – "tusovčitsy" – išsiskiria ir kultūra, ir stiliumi. Be to, jos turi rimtų planų rimtiems savo pinigams.

Prieblandos karalienė

Taksi vairuotojas lekia per tankų beržyną į šiaurės vakarus nuo Maskvos link pačio išskirtiniausio priemiesčio – Rubliovkos. Kas trečia mašina, kurią matai čia važiuodamas, yra "Mercedes-Benz", BMW, "Rolls-Royce" ar "Bentley". Taksi sustoja prie prabangaus keturių aukštų namo. Duris atidaro Uljana Ceitlina.

Šią keturiasdešimtmetę rusų žurnalo OK! redaktorė Jana Lepkova pavadino iškilusių rusų merginų guru, o vieno bulvarinio laikraščio žurnalistas – Maskvos prieblandos karaliene. Taip jis subtiliai užsiminė, kad ji iš vieno oligarcho lovos ėjo į kitą. U.Ceitlina, aukšta blondinė, įdegusi per mėnesio atostogas Prancūzijoje ar Italijoje ir avinti brangakmeniais puoštais "Ugg" batais, pati pripažįsta, kad davė priežastį liežuvauti.

Įsitaisiusi ant karvės odos sofos, kuri yra pagrindinis jos prabangios svetainės akcentas, moteris sakėsi suprantanti tą Maskvos prieblandos karalienės reputaciją. Taip, U.Ceitlinos gyvenime buvo vyras oligarchas, nupirkęs jai namą ir padėjęs įsitaisyti Londone. "Galėčiau sakyti, kad sunkiai dirbau, tą ir aną nuveikiau, bet Rusijoje už viso to vis tiek stovi vyras", – atviravo dienraščiui "The Times" Uljana.

Vis dėlto jau nebemadinga, kad merginos už savo sėkmę būtų dėkingos globėjams vyrams. Jos vis dar turi naudos iš ryšių su įtakingais gerbėjais, bet jau pačios vadovauja verslui ir ne pelno organizacijoms.

"Mes buvome pirmosios"

U.Ceitlina užaugo Sankt Peterburgo inteligentų šeimoje. Dešimt metų su vyru gyveno Melburne. 2000-aisiais grįžo į Maskvą, bet jau viena. Tada susipažino su Ksenja Sobčak – pirmo demokratiškai išrinkto Sankt Peterburgo mero dukra. Abi išgarsėjo kaip mėgstančios vakarėlius ir prabangą. Tuomet Uljanos gyvenimo būdo garantas buvo žurnalo "Forbes" šimto turtingiausiųjų sąraše esantis širdies draugas. Taigi ji galėjo mėgautis naująja gerove, vaikščiojo po salonų atidarymus ir premjeras, rengė vakarėlius garsiems svečiams ir namie, ir Monake, ir San Tropeze.

"Mes buvom pirmosios merginos, supažindinusios rusus su tokiu gyvenimu: vakarienės, gražūs drabužiai, renginiai vakarais", – išdidžiai pareiškė Uljana.
Bet šios merginos keitėsi. Nauja karta jau prisitaikė prie gerovės ir prabangos. Jie – pasaulio žmonės, kai kurie gyvena užsienyje ar baigė ten mokslus. Ir visi dirba.

Romano Abramavičiaus draugė 27-erių Darja Žukova turi galeriją ir gerai perkamą drabužių liniją "Kova&T". Jos kūrinius dėvėjo gražuolė manekenė Kate Moss. Tiesa, galerija pelno neduoda, užtat per jos atidarymą buvo pakviesta Amy Winehouse. Darja, naftos magnato Aleksandro Žukovo dukra, mokėsi Kalifornijos universitete Santa Barbaroje, o dabar dalį laiko praleidžia Londone, dalį Maskvoje.

Išskirtinės anūkės

Ksenja Gorbačiova ir Anastasja Virganskaja, dar vadinamos Gorbačiovo mergaitėmis, priartėjo prie politinės aukštuomenės, kiek tai įmanoma Rusijoje. Paskutinio Sovietų Sąjungos vadovo anūkės yra vieno žurnalo redaktorės (nors bendradarbiai tvirtina, kad biure, kuris įsikūręs buvusiame baldų fabrike pilkame priemiestyje, jos pasirodo labai retai, o jei pasirodo, jas atveža vairuotojas).

Ksenjai dabar 28-eri, ji septyneriais metais vyresnė už Anastasją. Tarptautinio dėmesio ji susilaukė pasirodžiusi debiutančių pokylyje "de Crillon" viešbutyje Paryžiuje 2002-aisiais. Anastasja sekė jos pėdomis. Abi sukasi viešųjų ryšių ir mados sferoje.

K.Sobčak 26-eri, mergina pelnė rusų Paris Hilton reputaciją. Ji veda TV šou, radijo laidą turi savo kvepalus, parašė knygą, kaip ištekėti už oligarcho (nors pati tebėra vienišė), pozavo (beveik nuoga) rusų "Playboy" žurnalui. Ji kviečiama į beveik kiekvieną prestižinį vakarėlį ar renginį, kuriame galima žingsniuoti raudonu kilimu. Madingoje galerijoje neseniai buvo surengusi 400 porų savo batelių parodą. Pasak jos, tai irgi šiuolaikinis menas: "Nusiauk batus, išplauk ir paversk objektu."

Jos praėjusių metų pajamos turėtų siekti apie 1,5 mln. JAV dolerių (apie 4 mln. litų).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų