Pereiti į pagrindinį turinį

Netoli Kijevo rastas žiauriai kankintas opozicijos aktyvistas

2014-01-31 09:24
Protestuotojai Kijeve.
Protestuotojai Kijeve. / AFP nuotr.

Ukrainiečių opozicijos aktyvistas Dmytro Bulatovas, kuris daugiau kaip prieš savaitę dingo, dabar buvo rastas smarkiai sumuštas ir sako, kad jo pagrobėjai nupjovė jam dalį ausies, o rankas buvo persmeigę vinimis.

Tai dar vienas iš visos virtinės paslaptingų užpuolimų per du mėnesius trunkančią Ukrainos politinę krizę, kurių taikiniais tapo antivyriausybiniai protestuotojai.

35 metų D.Bulatovas, „Automaidano“ - automobilių savininkų, kurie dalyvavo protestuose prieš prezidentą Viktorą Janukovyčių, grupės - dalyvis, ketvirtadienį atėjo į vieną kaimą netoli Kijevo, daugiau kaip savaitė po to, kai žmona pranešė apie jo dingimą.

Penktadienį 5-ajam televizijos kanalui jis sakė, kad pagrobėjai jam užrišo akis ir jį kankino, o paskui išmetė miške.

„Mano rankos ... jie nukryžiavo mane, prikalė mane, nupjovė man ausį, supjaustė veidą“, - sakė D.Bulatovas, kurio veidas buvo ištinęs ir padengtas sukrešėjusiu krauju, rankos – taip pat ištinusios ir su vinių paliktomis žymėmis.

„Ant mano kūno nėra vietos, kuri nebūtų sumušta. Ačiū Dievui, esu gyvas“, - sakė jis.

„Dabar negaliu gerai matyti, nes visą laiką sėdėjau tamsoje“, - pasakojo jis, vis dar vilkėdamas krauju suteptus drabužius. Dėl tos tamsos jis negalėjęs atpažinti savo pagrobėjų.

Po daugiau kaip savaitę trukusių mušimų ir kankinimų pagrobėjai jį paliko miške. Per mišką į artimiausią kaimą šiaip ne taip nusigavusiam aktyvistui galiausiai pavyko susisiekti su draugais, kurie atvažiavo jo pasiimti, minėtai televizijai sakė kitas aktyvistas, kurio buvo nurodytas tik vardas - Jurijus.

„Jis gyvas! Visas tas dienas jis buvo kankinamas, pjaustomas, nukryžiuotas“, - pasikalbėjęs su D.Bulatovu savo „Facebook“ puslapyje parašė opozicijos parlamentaras Anatolijus Hrycenka.

D.Bulatovas dingo sausio 22 dieną, kai du mėnesius vykstantys protestai virto kruvinais susirėmimais su milicija. Nuo to laiko jis nebeatsiliepdavo savo mobiliuoju telefonu.

Jo dingimas sukėlė didelį susirūpinimą, nes ir anksčiau buvo garsių aktyvistų dingimų.

Vienas tų aktyvistų, Jurijus Verbyckis, miške buvo rastas negyvas, o kitas, Ihoris Lucenka, buvo smarkiai sumuštas ir atsidūrė ligoninėje.

„Automaidano“ vairuotojai organizuodavo protesto autokolonas šalia V.Janukovyčiaus Mežyhirjės rezidencijos ant Dnepro upės kranto netoli Kijevo.

Šios protestų grupės nariams valdžia darė didžiulį spaudimą, ir kai kurie jų pradėjo slapstytis ar išvyko iš šalies.

Opozicijos lyderis Petro Porošenka nuskubėjo į ligoninę, kur ketvirtadienį vakare buvo nuvežtas D.Bulatovas.

„Dmytro paprašė perduoti visiems linkėjimus ir sakė, kad nebuvo ir nebus palaužtas, kad yra pilnas energijos ir jog nepaisant to, kad jo kūnas buvo sumuštas, Dmytro dvasia stipri“, - 5-ajam kanalui sakė P.Porošenka.

Milicija pranešė, kad pradėjo tyrimą ir kad buvo rastas automobilis, kurį jis vairavo dingimo metu.

D.Butlatovas dingo kitą dieną po to, kai buvo rastas I.Lucenka, kuris prieš tai nežinomų užpuolikų buvo nuvežtas į mišką ir smarkiai sumuštas.

I.Lucenka buvo pagrobtas iš ligoninės, į kurią atvežė kitą protestuotoją, J.Verbyckį, gydyti dėl sužeistos akies. J.Verbyckis taip pat buvo smarkiai sumuštas ir vėliau rastas negyvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų