Pereiti į pagrindinį turinį

NSL lyderė: Latvijai anksčiau trūko konstruktyvios opozicijos

2014-10-14 12:54 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Ankstesniais metais Latvijai trūko konstruktyvios opozicijos, pareiškė kairiosios partijos „Iš širdies – Latvijai“ (NSL) lyderė Inguna Sudraba antradienį po susitikimo su Latvijos prezidentu Andriu Berziniu.

„Mes neaptarėme kitos valdančiosios koalicijos modelio, bet prezidentas sakė, kad sprendimą dėl (naujos) vyriausybės priims trečiadienį. Žinant, kad trys partijos nusprendė formuoti koaliciją, mūsų vaidmuo bus konstruktyvi opozicija“, – sakė I.Sudraba.

„Manau, kad konstruktyvi opozicija yra būtent tai, ko trūko Latvijai ankstesniais metais“, – pareiškė buvusi valstybės kontrolierė.

NSL atstovai informavo Latvijos prezidentą apie partijos poziciją keliais svarbiais klausimais, tarp jų būtinybę priimti Konstitucijos pataisą, kuri leistų prezidentą rinkti rinkėjams. Tačiau I.Sudraba nepasakė, ar prezidentas pritaria šiai idėjai.

Po spalio 4 dienos visuotinių rinkimų Latvijos prezidentas susitinka su visų į parlamentą patekusių politinių partijų lyderiais. Trečiadienį jis turėtų pranešti apie šių susitikimų rezultatus.

A.Berzinis nori palaukti trijų partijų – centro dešiniosios „Vienybės“, centro dešiniųjų Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) ir konservatyviojo tautiško Nacionalinio aljanso – kurios vėl bando formuoti valdančiąją koaliciją, spalio 15 dieną numatyto susitikimo rezultatų ir tik tada pareikšti savo nuomonę apie pažangą derybose dėl naujos Latvijos vyriausybės formavimo, pareiškė prezidento atstovė Lyga Krapanė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų