Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo jų nepasislėpsi

2009-03-30 09:00

Šnipų darbas kasmet darosi vis lengvesnis. Norint gauti reikiamos informacijos šiais laikais tereikia įsilaužti į svetimą kompiuterį. Būtent taip galėjo elgtis kinų programišiai, kurių sukurtą virusą aptiko Kanados mokslininkai.

Toronto universiteto ekspertai tvirtina, kad virusas sukurtas Kinijoje ir kad jis pažeidė kompiuterius 103 šalyse. Kai kurie iš tūkstančių pažeistų kompiuterių priklauso įvairių šalių ministerijoms ir ambasadoms.

Tyrėjai tvirtina neturį pakankamai įrodymų, kad prie šnipinėjimo yra prisidėjusi Kinijos vyriausybė. Mokslininkai virusą aptiko paprašyti tremtyje gyvenančios Tibeto valdžios patikrinti, ar jų sistemoje nėra virusų, kurie tikrina kompiuterių informaciją.

Tyrimas truko dešimt mėnesių. Per šį laiką virusas aptiktas Irano, Bangladešo, Brunėjaus, Filipinų, Barbadoso, Butano ir Latvijos užsienio reikalų ministerijų kompiuteriuose. Be to, pažeidžiami buvo Vokietijos, Portugalijos, Pietų Korėjos, Indonezijos, Maltos, Kipro, Taivano, Tailando, Pakistano ir Rumunijos ambasadų kompiuteriai.

Programa pavadinimu "GhostNet", kaip manoma, suteikė galimybę programišiams ne tik vogti informaciją iš kompiuterių, bet ir klausytis, filmuoti per integruotus įrašančius prietaisus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų