Pereiti į pagrindinį turinį

P. Sanchezas: ES derėtų persvarstyti planą dėl importo muitų kiniškiems elektromobiliams

2024-09-11 08:51 diena.lt inf.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas trečiadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga (ES) turėtų persvarstyti planą įvesti iki 36 proc. importo muitus kiniškiems elektromobiliams.

Pedro Sanchezas
Pedro Sanchezas / Scanpix nuotr.

„Turiu atvirai pasakyti, kad mums visiems, ne tik valstybėms narėms, bet ir Komisijai, reikia persvarstyti savo sprendimą dėl šio klausimo“, – paklaustas apie muitus žurnalistams Šanchajuje sakė P. Sanchezas.

Europos Komisija (EK) praėjusį mėnesį pareiškė planuojanti kiniškiems elektromobiliams penkerius metus taikyti iki 36 proc. dydžio importo muitus, nebent Pekinas pasiūlytų alternatyvų sprendimą, kaip užbaigti ginčą dėl valstybės subsidijų.

Kinija pareiškė protestuojanti prieš tokius planus.

Šią vasarą Briuselis kiniškiems elektromobiliams nustatė didelius laikinus iki 38 proc. dydžio importo muitus, kurie papildė šiuo metu galiojančius 10 proc. muitus, nes, atlikus tyrimą dėl subsidijų, buvo nustatyta, kad jos nesąžiningai kenkia Europos konkurentams.

Kiek vėliau Komisija paskelbė plano projektą, kuriuo siekiama, kad šie muitai, kurių dydžiai buvo kiek pakoreguoti, taptų galutiniais.

P. Sanchezas pirmadienį atvyko į Kiniją derybų su aukščiausio rango pareigūnais, įskaitant prezidentą Xi Jinpingą, siekdamas sustiprinti ekonominius ryšius, nepaisant Pekino ir ES nesutarimų dėl prekybos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų