Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo vyriausybės kontūrai

2009-03-05 09:00

Latvija po truputį brenda iš politinės krizės liūno. Latvijos politinės jėgos susitarė dėl naujos valdančiosios koalicijos.

Latvijos prezidento pasiūlytas kandidatas į premjerus Valdis Dombrovskis vakar pranešė, kad vyriausybę sudarys penkių partijų atstovai. Į ją įeis "Naujojo laiko" (NL), Liaudies partijos (LP), Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ŽVS), partijos "Tėvynei ir laisvei" ir Judėjimo už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę (TL ir JLNN) susivienijimo bei Pilietinės sąjungos (PS) kandidatai. Valdančiojoje koalicijoje vietos atsistatydinusio premjero Ivaro Guodmanio vadovaujamai Latvijos pirmosios partijos (LPP) ir "Latvijos kelio" (LK) susivienijimui neatsirado.

"Naujos sudėties vyriausybėje bus naujų veidų ir bus užtikrintas buvusios vyriausybės veiklos perimamumas", – mano V.Dombrovskis. Specialiai sušauktoje spaudos konferencijoje jis paskelbė, ką siūlo kandidatais į ministrus jo sudaromoje vyriausybėje.

V.Dombrovskis pasistengė išsklaidyti nuogąstavimus, jog naujoji koalicija bus ta pati senoji, prie kurios tik prisidės ankstesnės opozicinės partijos. Atsakydamas į partnerių naujojoje valdančiojoje koalicijoje kritiką dėl to, kad į vyriausybę neįeina LPP ir LK susivienijimas bei buvęs premjeras I.Guodmanis, kandidatas į premjerus atrėžė, kad jiems buvo siūlyti keli postai, tačiau jų atsisakyta.


Ministrų kabinetas

Finansų ministras – Einaras Repšė (NP)

Ekonomikos – Arčis Kamparas (NP)

Susisiekimo – Kasparas Gerhardas (TL)

Užsienio reikalų – Marius Riekstinis (LP)

Vidaus reikalų – Linda Murniecė (NL)

Teisingumo – Marekas Sėglinis (LP)

Žemdirbystės – Janis Duklavas (ŽVS)

Gerovės – Uldis Augulis (ŽVS)

Regionų plėtos ir savivaldybių reikalų – Edgaras Zalanas (LP)

Sveikatos apsaugos – Ivaras Eglytis (LP)

Aplinkosaugos – Raimondas Vejuonis (ŽVS)

Švietimo – Tatjana Kuokė (ŽVS).

Gynybos – Imantas Liedis (PS).

Kultūros – oficialaus kandidato dar nėra. Pasiūlyti turėtų LP.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų