Indeksas sudaromas apskaičiuojant vidutinę pusryčių kainą šalyje ir tai, kokią pajamų dalį žmogus jiems išleidžia. Tipiniai pusryčiai indekse – stiklinė pieno, kiaušinis, dvi riekės duonos ir vienas vaisius. Į indeksą įtraukiamos 129 pasaulio sostinės. Taip siekiama įvertinti skirtingai išsivysčiusių regionų atskirtį.
Pavyzdžiui, Šveicarijos gyventojai, kad nusipirktų tokius pusryčius, turi dirbti mažiau nei 5 minutes. Baltijos šalių gyventojai – apie 14 minučių. Dėl infliacijos ir labai prastos ekonominės padėties, blogiausia situacija, anot specialistų, yra Venesueloje. Šioje Pietų Amerikos šiaurinėje pakrantėje esančioje šalyje reikia dirbti ilgiau nei vieną darbo dieną – beveik 9 valandas, kad žmogus užsidirbtų pusryčiams.
Europos šalyse vidutiniškai reikia dirbti maždaug 7 minutes ir pusryčiams išleisti beveik 2 procentus dienos uždarbio.
Naujausi komentarai