Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulis protestuoja

2008-12-31 09:00
Pasaulis protestuoja
Pasaulis protestuoja / AFP nuotr. Protestai: Izraelio atakos pakurstė neramumus Atėnuose ir kitose Europos sostinėse.

Gazos ruožo bombardavimas sulaukė atgarsio visame pasaulyje. Pasipiktinimo banga nuvilnijo ir per Europos sostines.

Naktį į antradienį Izraelio pajėgos toliau bombardavo Gazos ruožą. Liudininkai suskaičiavo mažiausiai 40 smūgių iš oro. Žuvusiųjų skaičius priartėjo prie 400.

Palestiniečių kovotojai į Tel Avivo atakas atsako leisdami raketas, nuo jų Izraelyje žuvo jau penki žmonės. Paskutine auka tapo izraelietis kareivis. Pirmadienį vakare Ašdodo mieste ligoninėje mirė moteris, sužeista per palestiniečių ataką.

Gazos ruože yra mažiausiai 57 civilių aukos, suskaičiavo Jungtinės Tautos. Tarp žuvusių palestiniečių yra daugiau nei dvidešimt vaikų ir mažiausiai septynios moterys.

Vakar per Izraelio ataką žuvo dvi paauglės seserys, kurios netoli Beit Hanuno miesto važiavo asilo tempiamu vežimu. Rafaho mieste Izraelio bomba pražudė tris brolius, dėl jų žūties gedėjo visas kvartalas.

Izraelio atakos visame pasaulyje sukėlė pasipiktinimo bangą. Taikios protesto akcijos surengtos Paryžiuje, Londone, Berlyne, Madride. Osle demonstrantai pradėjo mėtyti akmenis į Izraelio ambasados pastatą. Atėnuose vyko protestuotojų ir policijos pareigūnų susirėmimai.

Dar didesnės nepasitenkinimo akcijos pastarosiomis dienomis vyksta arabų šalyse. Musulmonai degina Izraelio vėliavas ir kaltina šią valstybę vaikų žudymu. Kliuvo ir svarbiausiam Izraelio rėmėjui, JAV prezidentui George'ui W.Bushui. Protestuotojai Pakistane ir kitose musulmoniškose šalyse degino jo iškamšas.

Jungtinėse Valstijose į vieną seniausių Čikagos sinagogų kažkas įmetė Molotovo kokteilį. Per incidentą niekas nenukentėjo.

Izraelio premjeras Ehudas Olmertas vakar pareiškė, kad Gazos ruožo bombardavimas iš oro tėra vienas kelių karinės operacijos etapų. Prie Gazos ruožo dislokuoti kariai ir šarvuota technika jau laukia įsakymo pulti.

Izraelis atakuoja "Hamas"

Izraelio pajėgos jau penktą dieną iš oro bombarduoja palestiniečių grupuotės "Hamas" objektus Gazos ruože. Sausumos pajėgos laukia įsakymo pradėti kitą karinės operacijos etapą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų