Pereiti į pagrindinį turinį

Pasipylė kaltinimų kruša

Pasipylė kaltinimų kruša
Pasipylė kaltinimų kruša / AFP nuotr.

B.Obama didina persvarą

Likus mažiau nei mėnesiui iki JAV prezidento rinkimų apklausos rodo, kad demokratų kandidatas Barackas Obama išsiveržė į priekį prieš savo konkurentą Johną McCainą, kuris laikomas prisidėjęs prie dabartinės JAV finansų krizės ir kurį smukdo mažėjantis kampanijos partnerės Sarah Palin populiarumas.
JAV televizijos CNN ir kompanijos "Opinion Research Corporation" surengta apklausa parodė, jog 53 proc. rinkėjų prezidento poste norėtų matyti B.Obamą, o 45 proc. buvo palankesni J.McCainui.

Apžvalgininkai pastebėjo, kad 8 procentiniais punktais pirmaujantis B.Obama nuo rugsėjo vidurio atotrūkį padidino dvigubai.

Priminė finansų skandalą

Respublikonų ir demokratų stovyklos pastarosiomis dienomis apsikeitė asmeniniais kaltinimais. Pirmadienį B.Obamos štabas atsakė į respublikonų metamus kaltinimus, kad jis draugauja su teroristais – priminė rinkėjams devinto dešimtmečio skandalą, į kurį buvo įsivėlęs J.McCainas.

B.Obamos štabas internete paskleidė filmuotą medžiagą, kurioje pasakojama apie J.McCaino ryšius su finansų magnatu Charlesu Keatingu. Šis buvo pripažintas kaltu dėl sukčiavimo su vertybiniais popieriais. J.McCainas buvo įtartas prisidėjęs prie sukčiavimo, bet atsipirko kaltinimais, kad klaidingai įvertino padėtį.

B.Obamos štabas teigia, kad ši sena istorija primena dabartinę finansų krizę, ir ragina rinkėjus susimąstyti apie J.McCaino gebėjimus spręsti finansinius sunkumus.

Galimybė sumažinti atotrūkį

Naujausia apklausa rodo, kad 68 proc. rinkėjų  labiau pasitiki B.Obamos gebėjimu suvaldyti finansų krizę. Pagal šį rodiklį jis 18 punktų lenkia J.McCainą ir 42 punktais prezidentą George'ą W.Bushą. Šio populiarumas siekia vos 24 proc.
Vakar vėlai vakare B.Obama ir J.McCainas turėjo antrą kartą susigrumti televizijos debatuose. Pasak analitikų, respublikonams tai viena paskutinių ir viena geriausių progų pakeisti jėgų santykį varžybose dėl Baltųjų rūmų. Pastarosiomis savaitėmis jos akivaizdžiai krypo B.Obamos naudai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų