Pereiti į pagrindinį turinį

Pedofilija įgauna epidemijos mastus

2009-03-21 16:51
Pedofilija įgauna epidemijos mastus
Pedofilija įgauna epidemijos mastus / AFP nuotr.

Šią savaitę Austrijos teismui baigus nagrinėti vieną skandalingiausių - Josefo Fritzlo - bylų, visa Europa susirūpino pedofilijos problema. Nepaisant griežtų įstatymų, šis reiškinio mastai tik auga. ES teisėsauga mažiausiai 5-6 kartus per metus rengia stambias operacijas prieš pedofilus, bet sulaikytųjų skaičius ir konfiskuotos vaizdo medžiagos kiekis vis tiek didėja.

Pedofilai skaičiuojami šimtais, o vaikų pornografijos kiekis – terabaitas. Nepilnamečiai vis dažniau įtraukiami į sekso industriją, jų skaičius visoje ES, skirtingais vertinimais, siekia nuo 100 tūkst. iki 250 tūkst.

Reaguodamos į kraupią statistiką, daugelis valstybių griežtina įstatymus. Praėjusiais metais Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pasiūlė pedofilus arba įkalinti iki gyvos galvos, arba atlikti jiems cheminę kastraciją. Pastarasis metodas jau taikomas Didžiojoje Britanijoje.

Prancūzijoje išeiti į laisvę norintys iškrypėliai bus kruopščiai tikrinami medikų. Net kastruoti pedofilai į visuomenę galės grįžti tik tuomet, jeigu gydytojai nustatys, kad jie nekelia pavojaus aplinkiniams. Bet atgavę laisvę pedofilai vis tiek turės nešioti elektronines apyrankes ir periodiškai prisistatyti į policiją.

Panaši tvarka galioja Švedijoje ir Danijoje, ji jau davė pastebimų rezultatų. Šiose šalyse pedofilų recidyvistų sumažėjo aštuonis kartus.

Kanadoje pedofilu pavardės įtraukiamos į specialų nusikaltėlių registrą, jiems mažiausiai dešimt metų draudžiama rodytis parkuose, vaikų žaidimų aikštelėse, mokyklose, baseinuose ir kitose vietose, kur būna nepilnamečių.

Jungtinėse Valstijose duomenis apie iškrypėlius skelbiami viešai. Pagal Floridos valstijos įstatymus, nusikaltėliai, aukomis pasirinkę vaikus iki 12 metų, sodinami į kalėjimą mažiausiai 25-iems metams, o išėję į laisvę privalo nešioti specialią sekimo apyrankę.

Pedofilijos problema neaplenkė ir Rusijos. Pernai šioje šalyje prievartos aukomis tapo 126 tūkst. vaikų, beveik 2 tūkst. jų žuvo. Rusijos įstatymai pedofilams nėra griežti. Šią savaitę į laisvę išėjo už 16-mečio išžaginimą kalėjęs buvęs Permės srities parlamento deputatas Igoris Pastuchovas, atlikęs vos pusę jam skirtos šešerių metų kalėjimo bausmės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų