Pereiti į pagrindinį turinį

Pietūs su pavaldine HP direktoriui kainavo postą

Pietūs su pavaldine HP direktoriui kainavo postą
Pietūs su pavaldine HP direktoriui kainavo postą / "Reuters" nuotr.

Stambiausios pasaulyje kompiuterių bendrovės "Hewlett-Packard" (HP) prezidentas ir generalinis direktorius Markas Hurdas paliko postą dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu.

Nederamu elgesiu direktorių apkaltino 50-metė blondinė Jodie Fisher, pagal kontraktą dirbusi su HP nuo 2007 iki 2009 m. Vieniša vieno vaiko motina tvirtino, kad M.Hurdas rodė jai nedviprasmiškus dėmesio ženklus, kurie ją trikdė, bet moteris negalėjo nieko padaryti, nes bijojo prarasti darbą.

Bendrovė atliko vidaus tyrimą ir išsiaiškino, kad M.Hurdas ne kartą yra kvietęs J.Fisher pietų ir vakarienės. Nors seksualinio priekabiavimo požymių tyrėjai neaptiko, vadovas, jų manymu, vis dėlto pažeidė darbo etiką, nes vaišino J.Fisher bendrovės sąskaita. Laikraščio "The Wall Street Journal" duomenimis, sąskaitų suma viršijo 20 tūkst. dolerių.

"Vykstant tyrimui supratau, kad tam tikrais atvejais mano elgesys neatitiko pasitikėjimo, tarpusavio pagarbos ir sąžiningumo principų, kuriais remiasi HP darbas, – pareiškė M.Hurdas atsistatydindamas. – Po penkerių metų darbo bendrovėje man tai yra skausmingas sprendimas, bet manau, kad būtų sunku toliau būti bendrovės lyderiu. Todėl šis sprendimas yra teisingas."

M.Hurdui priklauso 12,2 mln. dolerių kompensacija. Tačiau dalį pinigų jam teko pakloti už tai, kad būtų panaikintas teismo ieškinys. Kompensacijos, kurią jis sumokėjo ieškovei, dydis neskelbiamas.

Buvusi aktorė J.Fisher pareiškė, kad nesitikėjo tokios atomazgos: "Nustebau ir nuliūdau, kai sužinojau, kad Markas prarado darbą dėl viso šito. Tai niekada nebuvo mano tikslas."

Atsistatydinus M.Hurdui, HP akcijų kaina smuko beveik 10 proc., bet netrukus vėl pakilo.
HP generalinio direktoriaus pareigas laikinai eis finansų skyriaus vadovė Cathie Lesjak.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų