Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmoji V.Dombrovskio pergalė

2009-03-13 09:00

Sunkios ekonominės krizės ištiktos Latvijos parlamentas vakar patvirtino naują šalies centro dešiniųjų vyriausybę, kuriai vadovaus buvęs finansų ministras ir europarlamentaras Valdis Dombrovskis.

Po dvi valandas trukusių debatų už 15-ąją, po to, kai atgavo nepriklausomybę, šalies vyriausybę balsavo 67 Seimo nariai, prieš – 21.

Opozicinei centro dešiniųjų partijai "Naujasis laikas" atstovaujantis 37 metų V.Dombrovskis suformavo naują valdančiąją koaliciją su keturiomis partijomis iš praėjusį mėnesį žlugusios vyriausybės ir viena mažesne centro dešiniųjų grupe. Nauja vyriausybė perima valdžią tokiu metu, kai Latvija susidūrė su didžiausia ekonomine krize visoje ES. Neseniai pats V.Dombrovskis užsiminė, kad šalis gali bankrutuoti jau birželį.

Prieš balsavimą V.Dombrovskis pareiškė, kad siekiant įveikti itin sunkią krizę šalyje būtinas politinis stabilumas ir aiški ekonomikos politika.

"Pirmą kartą nepriklausomoje Latvijoje mes priversti priimti sprendimą negailestingai taupyti, kad išvengtume valstybės bankroto", – sakė politikas.

Kalbėdamas apie padarytas klaidas jis nurodė neapgalvotą valstybės makroekonomikos politiką, per vėlai įvestas infliacijos mažinimo priemones, nesubalansuotą valstybės plėtotę ir kitas. V.Dombrovskis taip pat teigė, kad naujoji vyriausybė paveldėjo didelį visuomenės nepasitikėjimą valstybės valdžia, kuris smarkiai trukdo vyriausybei veikti esant krizei.

Prezidentas Valdis Zatleras suformuoti vyriausybę V.Dombrovskiui pavedė po to, kai vasario 20 d. žlugo nuo 2007 m. gruodžio dirbusi Ivaro Guodmanio vyriausybė. Šalies vadovas sakė, kad jo pasirinkimą lėmė solidi V.Dombrovskio patirtis ekonomikos ir tarptautinėje srityse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų