Pereiti į pagrindinį turinį

Po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį ES peržiūrės paramą palestiniečiams, skirtą vystymuisi

2023-10-09 22:00 diena.lt inf.

Europos Sąjunga vėlų pirmadienį pareiškė, kad po „Hamas“ kovotojų grupuotės išpuolio prieš Izraelį pradėjo peržiūrėti savo paramą palestiniečiams, skirtą vystymuisi.

Scanpix nuotr.

Briuseliui teko paaiškinti, kad jokia parama kol kas nebuvo sustabdyta, nors taip anksčiau pirmadienį sakė vienas eurokomisaras.

Europos Komisija pareiškė, jog po „Hamas“ išpuolių prieš Izraelį skubiai peržiūrės šią paramą, kad įsitikintų, jog pinigai nebuvo panaudoti ne pagal paskirtį.

„Komisija vienareikšmiškai smerkia savaitgalį „Hamas“ įvykdytus teroristinius išpuolius prieš Izraelį. Atsižvelgdama į šiuos įvykius, Komisija šiandien skelbia, kad ji pradeda skubią ES paramos Palestinai peržiūrą“, – sakoma pareiškime.

„Kol kas, kadangi mokėjimai nebuvo numatyti, mokėjimai nebus sustabdyti“, – teigiama lakoniškame Europos Komisijos pareiškime, paskelbtame vėlai pirmadienį, praėjus kelioms valandoms po to, kai plėtros eurokomisaras Oliveris Varhelyi (Oliveris Varhelijus) pareiškė, kad visi mokėjimai iš palestiniečių vystymosi programos bus nedelsiant sustabdyti.

„Visi mokėjimai nedelsiant sustabdyti. Peržiūrimi visi projektai. Visi nauji biudžeto pasiūlymai, įskaitant 2023 metų biudžetą, atidėti iki atskiro pranešimo. Atliekamas visapusiškas viso portfelio vertinimas“, – sakė O. Varhelyi.

Numatyta ES parama palestiniečiams siekia 691 mln. eurų.

EK pareiškime taip pat pabrėžta, kad peržiūra taikoma tik vystymuisi skirtam finansavimui, o ne atskiram ES humanitarinės pagalbos palestiniečiams biudžetui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų