Pereiti į pagrindinį turinį

Popiežius Benediktas XVI priverstas gintis

2009-02-13 09:00

Vatikanas bando gesinti skandalą dėl į Katalikų bažnyčią sugrąžintų dvasininkų, kurie neigia holokaustą. Vakar pontifikas Benediktas XVI per derybas su Amerikos žydų lyderiais pareiškė, kad holokausto neigimas yra nepakenčiamas.

"Bet koks šio siaubingo nusikaltimo neigimas ar menkinimas yra nepakenčiamas ir visiškai nepriimtinas", – Amerikos žydų organizacijų konferencijos delegacijai sakė popiežius.

"Katalikų bažnyčia yra nepaprastai ir neatšaukiamai įsipareigojusi atmesti bet kokį antisemitizmą ir toliau kurti gerus ir patvarius abiejų mūsų bendruomenių santykius", – pridūrė vokiečių tautybės pontifikas.

Benediktas XVI taip pat sakė, kad rengiasi apsilankyti Izraelyje, kur yra "mūsų tikėjimo šaknys". Preliminariai numatyta, kad šis vizitas vyks gegužę.

Kaltinimai, esą popiežius neigia holokaustą, kilo dėl vieno Šv. Pijaus X draugijos dvasininko, kuris tvirtina, kad žydai nebuvo žudomi nacių dujų kamerose, ekskomunijos. Ultratradicionalistų vyskupas Richardas Williamsonas buvo sugrąžintas į Katalikų bažnyčią praėjusį mėnesį. Prieš tai pasirodė interviu, kur jis neigė holokaustą.

Iš karto po to kilo didžiulis šurmulys. Kritikos Vatikanui negailėjo ne tik pasaulio spauda, bet ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Katalikų bažnyčia puolė gintis ir pareikalavo iš R.Williamsono atsiimti savo žodžius, o vėliau jis buvo atleistas iš seminarijos Argentinoje vadovo pareigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų