Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzija: sąjungininkų šnipinėjimas yra nepriimtinas

2015-06-24 09:01
Stephane Le Foll
Stephane Le Foll / Scanpix nuotr.

Prancūzija trečiadienį pareiškė, kad šnipinėjimas yra „nepriimtinas tarp sąjungininkų“, kai tinklalapis „WikiLeaks“ paskelbė nutekintų dokumentų, esą rodančių, kad Jungtinės Valstijos pasiklausydavo prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando) ir dviejų jo pirmtakų pokalbių.

„Tai nepriimtina tarp sąjungininkų“, – sakė Prancūzijos vyriausybės atstovas Stephane'as Le Follas (Stefanas Le Folas) prieš prasidedant F.Hollande'o skubiai sušauktam pasitarimui su saugumo vadovais.

„Sunku susitaikyti su mintimi, kad tarp sąjungininkų ... gali būti vykdoma tokio pobūdžio veikla, ypač susijusi su Respublikos prezidento pasiklausymu, – pažymėjo S.Le Follas. – Kai kovojame su terorizmu, sunku įsivaizduoti arba suprasti, kas gali motyvuoti sąjungininką šnipinėti savo sąjungininkus.“

Vyriausybės atstovas taip pat stengėsi nesureikšminti naujausio skandalo, sakydamas, kad jis neturėtų peraugti į didesnę krizę.

„Šiandieniniame pasaulyje ir šiaip pakanka pavojingų krizių“, – pabrėžė S.Le Follas.

Prancūzija trečiadienį sušaukė gynybos tarybos posėdį, kai nutekinti griežtai įslaptinti dokumentai atskleidė, kad F.Hollande'as, Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) ir Jacques'as Chiracas (Žakas Širakas) buvo šnipinėjami 2006–2012 metais. Tuos dokumentus paskelbė vyriausybių paslaptis viešinantis tinklalapis „WikiLeaks“, bendradarbiaudamas su Prancūzijos dienraščiu „Liberation“ ir portalu „Mediapart“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų