Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentas netaupė

2009-02-26 09:00

Prie ekonominio Latvijos kracho prisidėjo ir šalies prezidentas. Valdis Zatleras ir jo pavaldiniai 2008 m. gyveno neskaičiuodami pinigų.

Brangiausios – kelionės

Latvijos leidinys "Neatkarīgā" tvirtina, kad prezidentas ir jo komanda iššvaistė nemažai lėšų. "Buvo išleisti šimtai tūkstančių latų filmams, pramoginiams renginiams, sodo įrankiams ir kitiems maloniems mažmožiams", – rašoma laikraštyje.

Brangiausiai, anot leidinio, mokesčių mokėtojams atsiėjo prezidento kelionės. Remdamasis neoficialiais duomenimis, laikraštis praneša, kad bendrovė "Celojumu birojs Express Travel" iš prezidento kanceliarijos gavo daugiau kaip 260 tūkst. latų (apie 1,27 mln. litų), o "Kaleva Travel" daugiau kaip 174 tūkst. latų (apie 848,7 tūkst. litų). Dar 11 tūkst. latų (apie 53,6 tūkst. litų) kainavo oro uosto labai svarbių asmenų paslaugos.

Saldus gyvenimas

Daug pinigų pareikalavo gyvenimas viešbučiuose. Pavyzdžiui, apsistoti viešbutyje "Hotel Tigra", kai prezidentas lankėsi Latvijos mieste Cėsyje, kainavo 12 tūkst. latų (apie 58,53 tūkst. litų).

Brangiai kainavo ir šalies vadovo maitinimas. Maisto produktams per metus buvo išleista mažiausiai 102 tūkst. latų (apie 497,5 tūkst. litų). Negailėjo pinigų kanceliarijai ir saldumynams. Tortams buvo išleista daugiau kaip 12 tūkst. latų (apie 58,53 tūkst. litų), o saldainiams "Laima" beveik 2 tūkst. latų (apie 9,7 tūkst. litų). Prezidento kanceliarija, teigiama, 14 kartų iš įmonės "Arkolat" pirko indų. Jiems buvo išleista 5,5 tūkst. latų (apie 26,8 tūkst. litų).

Keistas pirkimas

Nacionalinis simfoninis orkestras iš Latvijos prezidentūros šiais metais už tris renginius gavo daugiau kaip 41 tūkst. latų (apie 200 tūkst. litų), o Teatralų sąjunga – 13 tūkst. latų (63,4 tūkst. litų). Dokumentinei juostai filmuoti buvo išleista per 29 tūkst. latų (apie 141,4 tūkst. litų), o fotografų paslaugoms – 2,6 tūkst. latų (apie 12,7 tūkst. litų).

Kanceliarija dosniai "parėmė" ir gėlininkus. Bendrovė "Pilsētas zieds" gavo beveik 27 tūkst. latų (apie 131,7 tūkst. litų), o "Ezerkalni" – daugiau kaip 8 tūkst. latų (apie 39 tūkst. litų).

Be to, prezidentūra pirko baldų ir suvenyrų juvelyrikos parduotuvėse. Laikraštis aptiko ir keistų kanceliarijos užsakymų. 34 tūkst. latų (apie 165,8 tūkst. litų) gavo bendrovė "Ritms L", tačiau ką iš jos pirko prezidentūra, nenurodyta niekur. Prezidento administracija laikraščio paskelbtos informacijos kol kas nekomentuoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų