Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Graikijos parlamento sprogo bomba

2010-01-11 10:47
Pavojus: bomba sprogo turistų labai pamėgtoje vietoje.
Pavojus: bomba sprogo turistų labai pamėgtoje vietoje. / AFP nuotr.

Pačioje Graikijos sostinės širdyje, prie parlamento pastato, šeštadienį nugriaudėjo galingas sprogimas. Valdžia suskubo griežtai pareikšti, kad įbauginti demokratijos ir pasėti panikos niekam nepavyks.

Prieš sprogimą, kuris nugriaudėjo maždaug 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, kažkas paskambino į laikraščio "Eleftherotypia" redakciją ir perspėjo dėl bombos. Policija evakavo žmones iš to rajono prie Nežinomo kareivio kapo, kur paprastai vaikštinėja nemažai žmonių. Patį kapą saugo išskirtine uniforma garsėjanti prezidento sargyba "Evzoni", kurios keitimosi ceremoniją visada stebi daug turistų.

Sprogstamasis užtaisas su laikrodiniu mechanizmu, kuris buvo paslėptas šiukšlių dėžėje, esančioje už kelių metrų nuo "Evzoni" sargybos būdelės, sprogo praėjus septyniolikai minučių po minėto skambučio – kiek anksčiau, nei nurodė skambinęs anonimas.

Kovos su terorizmu pareigūnai tiria šį išpuolį, tai pirmas toks incidentas, įvykdytas pačiame Graikijos sostinės centre, ir dėl jo policija kaltina kraštutinius kairiuosius arba anarchistus.

Nuo 2008 m. gruodžio, kai vienas policijos pareigūnas nušovė jaunuolį, Graikiją krėtė išpuoliai prieš finansų institucijas ir politikų biurus. Naujausias toks išpuolis, kai buvo padaryta daug žalos didžiausiai Graikijos draudimo bendrovei "Ethniki Asfalistiki", buvo įvykdytas Atėnuose gruodžio 27 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų