Pereiti į pagrindinį turinį

R. Sikorskis: Ukrainos narystės NATO aljanse klausimo dienotvarkėje nėra

2014-06-10 16:08 diena.lt inf.
Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Ukrainos narystės NATO aljanse klausimo darbotvarkėje nėra, o Kijevo ir Europos Sąjungos integracija nekelia pavojaus Rusijai, antradienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis).

„Mes manome, kad jeigu Rusija nori įrodyti, kad ji yra už padėties Ukrainoje deeskalavimą, geriausias būdas – sustabdyti separatistų ir ginkluotės srautą per Rusijos ir Ukrainos sieną“, – nurodė ministras.

„Su susirūpinimu stebime rusų savanorių įsitraukimas Ukrainoje, taip pat ir kaukazietiškų dalinių, – sakė R.Sikorskis. – Noriu visiems priminti, kad mes tai jau matėme praeityje, ir tai pakenkė Rusijai“.

„Mes norime matyti Ukrainą ramia, stabilia šalimi, vieta visiems ten gyvenantiems. Nepriklausomai nuo kalbos, konfesijos, visi turi laikyti save lygiais, gerbiamais, išklausomais“, – sakė Lenkijos ministras.

„Mes laikome prezidento V.Putino pareiškimą, kad jis gerbia rinkimų Ukrainoje rezultatus, žingsniu gera kryptimi. Ir gerai, kad prancūzų iniciatyvos dėka susitiko du prezidentai – Rusijos ir Ukrainos – Normandijoje“, – pažymėjo R.Sikorskis.

„Mes viliamės konstruktyvių Rusijos santykių su naujai išrinktuoju Ukrainos prezidentu. Taip pat mūsų suartėjimo su Europos Sąjunga pavyzdys rodo, kad tai palankiai atsiliepia prekybai su Rusija“, – pareiškė jis.

R.Sikorskis taip pat paneigė Rusijos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus esą Lenkijoje buvo rengiami „Maidano smogikai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų