Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkimai suteikė vilčių

2009-05-26 09:00

Nauja prezidentė – naujos viltys. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka tikisi, kad susitars su Lietuvos prezidente išrinkta Dalia Grybauskaite. Atnaujinti santykius, jo nuomone, padės sportas.

"Ji – jaunas žmogus, su kuriuo mes susitarsime, – pareiškė Baltarusijos vadovas. – Aš su dideliu malonumu vertinu Lietuvos rinkimų rezultatus. Labai džiaugiuosi, kad tai jaunas prezidentas. Taip pat džiaugiuosi, kad ji sportininkė."

Paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamas A.Lukašenka mano, kad pasikeitus prezidentams Lietuvoje turėtų pagerėti valstybių kaimynių santykiai. Pagerėjimo jis ypač tikisi ekonomikos srityje.

"Tikimės Lietuvą išnaudoti kaip tranzitinę valstybę. Nuo to priklauso beveik trečdalis mūsų biudžeto", – aiškino Baltarusijos vadovas.

A.Lukašenka užsiminė ir apie santykius su Rusija. Prieš pat premjero Vladimiro Putino vizitą, kuris vyks gegužės 28 d., į Minską, Baltarusijos prezidentas apkaltino Rusijos vyriausybę nesilaikant dvišalių susitarimų. "Viskas, dėl ko mes susitarėme, apsvarstėme aukščiausioje valstybės taryboje, pasirašėme atitinkamus dokumentus, – visa tai yra blokuojama", – agentūra "BelTA" citavo prezidento žodžius. Anot jo, Rusijos vyriausybė savo veiksmais žlugdo integracinius projektus.

Pastaruoju metu įtampa tarp Minsko ir Maskvos vėl padidėjo. Balandį A.Lukašenka apkaltino Rusiją protekcionizmu ir mėginimu primesti Baltarusijai nenaudingas privatizacijos sąlygas mainais į finansinę pagalbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų