Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija už akių buvusiam deputatui skyrė 10 metų įkalinimo bausmę

2024-09-12 18:32 diena.lt inf.

Maskvos teismas trečiadienį už akių nuteisė buvusį Rusijos Valstybės Dūmos deputatą Ilją Ponomariovą 10 metų laisvės atėmimo bausme už, kaip teigiama, melagingos informacijos apie Rusijos kariuomenę skleidimą ir terorizmo pateisinimą.

Ilja Ponomariovas
Ilja Ponomariovas / Reuters nuotr.

I. Ponomariovas pabėgo į Ukrainą ir gavo pilietybę po to, kai pasipriešino Maskvos 2014 metais įvykdytai Krymo aneksijai. Jis buvo vienintelis Rusijos žemųjų parlamento rūmų narys, balsavęs prieš.

Pasak prokurorų, 2022 metų kovą internete paskelbtame vaizdo įraše I. Ponomariovas „pateikė sąmoningai melagingą informaciją apie Rusijos kariuomenės panaudojimą ir pateisino teroristinę veiklą“.

Prokurorai neįvardijo vaizdo įrašo, tačiau opozicinė žiniasklaidos priemonė „Mediazona“ teigė, kad tai buvo „YouTube“ interviu, kurį jis davė televizijos kanalui „Current Time“, pavadinimu „Ilja Ponomariovas: (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas bus nužudytas. Kas tai padarys? Dar nežinau.“

Maskvos karinis teismas 49-erių vyrą jam nedalyvaujant nuteisė 10 metų laisvės atėmimo bausme, pranešė valstybinė žiniasklaida.

I. Ponomariovas nuo 2007 iki 2016 metų buvo rusų įstatymų leidėjas. Jis sukėlė nemažai kontroversijos, nes nepritarė Krymo aneksijai ir susilaikė balsuojant dėl „gėjų propagandos“ uždraudimo.

Dar neseniai jis vadovavo politiniam „Rusijos laisvės legiono“ – etninių rusų, kovojančių už Ukrainą ir surengusių keletą ginkluotų pasienio reidų, – sparnui.

Praėjusį mėnesį politikas pranešė, kad buvo sužeistas per drono ataką netoli Kyjivo, kur gyvena, ir socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukas, kuriose matyti jo kruvinas veidas.

Už invazijos į Ukrainą kritiką Rusija sulaikė, nubaudė arba įkalino tūkstančius žmonių. Teisių gynimo grupės teigia, kad tai yra sovietinius laikus primenantis susidorojimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų